Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На ЗАЕС – повний блекаут: що відбувається на атомній станції після обстрілів

Наразі станція працює лише за допомогою дизель-генераторів

Фото: МАГАТЕ. Колаж: Pro Гроші

Блеакут на Запорізькій АЕС

Фото: МАГАТЕ. Колаж: Pro Гроші

23 листопада через російські масовані ракетні удари зупинилося живлення власних потреб Запорізької АЕС із енергосистеми.

Про це повідомила пресслужба Енергоатома.

Відомо, що станція перейшла в режим повного блекауту через зниження частоти. Але повністю робочими є дизель-генератори, які допомагають підтримувати оптимальну температуру в реакторах.

"Всі дизель-генератори – в роботі. Радіаційний фон на майданчику ЗАЕС залишається в нормі", – повідомили в компанії.

Разом із станцією в Запоріжжі повністю знеструмлені та відключені від мережі ще три АЕС – Південноукраїнська, Хмельницька та Рівненська. За інформацією Енергоатома, на всіх об’єктах спрацював аварійний захист, внаслідок чого енергоблоки були автоматично відключені. Наразі вони працюють у проєктному режимі, не генеруючи енергію.

Водночас компанія просить українців не переживати, оскільки радіаційний фон на майданчиках цих АЕС і прилеглих територіях не змінився. "Всі показники в нормі. Видача електроенергії відновиться, коли нормалізується робота енергосистеми", – уточнила пресслужба.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що деякі вокзали Укрзалізниці знеструмлені після обстрілів РФ. Також ми повідомляли, що Укренерго запроваджують аварійні відключення по всій Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.