Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нові умови купівлі доларів та нарахування соцвиплат – головне про гроші за тиждень

Сайт Pro Гроші зібрав найважливіші економічні новини за тиждень, що минає

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні тепер стало легше купити валюту за вигіднішим курсом

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Нові правила Національного банку, зміни в виплатах пенсій та соцдопомоги та оновлення тарифів "Нової пошти". Pro Гроші зібрали найважливіші новини за тиждень, які стосуються кожного українця.

Понеділок. ПриватБанк дозволив купувати валюту онлайн для відкриття депозитів

Така опція з'явилася у мобільному застосунку Приват24. Щоб скористатися нею, потрібно оновити додаток. Клієнти можуть розміщувати строкові депозити на термін від 3 місяців до одного року під 0,01%.

При цьому, розміщення депозитів відбувається за картковим курсом ПриватБанку – 37,4532 грн за долар.

Крім того, ПриватБанк пообіцяв своїм клієнтам збільшити обсяг валютної готівки, яку можна буде отримати зі свого рахунку. У вересні банк видавав своїм клієнтам максимально 1 тис. доларів та 1 тис. євро в день.

Вівторок. Українцям спростили виплату пенсій та соцдопомоги

Кабмін затвердив нововведення, яке передбачає, що заяву на пенсію та грошову допомогу дозволяється подавати органу Пенсійного фонду України або органу соціального захисту населення через сільського, селищного, міського голову, старосту, начальника військової адміністрації населеного пункту.

Подати заяву у такий спосіб можна на територіях територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій, які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні чи блокуванні або ж в деокупованих населених пунктах.

Це стосується як заяв для виплати пенсій через банки, так і заяв для виплати через "Укрпошту".

Середа. "Нова пошта" в один день підняла тарифи та запровадила знижки

Посилки до 10 кілограмів подорожчали на 5 гривень, а посилки до 30 кілограмів – на 10 гривень. Цей крок в компанії назвали "вимушеним" та пояснили його тим, що через війну піднялися ціни на сировину для пакування.

Водночас, у "Новій пошті" повідомили про нові знижки, які діятимуть протягом жовтня. Кожної неділі до кінця місяця посилки можна надсилати із 30% знижкою.

Знижка діє виключно на доставку посилок до 30 кг у відділення, на адресу або до 20 кг у поштомат по всій країні.

Четвер. Змінилися умови виплат сім'ям загиблих військових

До постанови Кабінету Міністрів були внесені зміни, відповідно до яких одноразову виплату за загибель свого родича на війні не отримають ті сім’ї, які виявилися колаборантами. Йдеться про людей, які:

  • постійно проживають на території Росії або Блорусі;
  • засуджені за державну зраду;
  • засуджені за колабораційну діяльність;
  • засуджені за пособництво Росії.

П'ятниця. НБУ заборонив P2P перекази та збільшив ліміт на купівлю безготівкової валюти

Регулятор повідомив, що повертає заборону переказів грошей з українських гривневих карток на закордонні валютні. Це має зупинити явище, яке вже отримало назву "картковий туризм". Гроші за кордон можна буде переказати, але лише за кількома цілями.

Водночас, збільшив ліміт на купівлю громадянами безготівкової іноземної валюти з подальшим розміщенням на депозит від трьох місяців. Він тепер становитиме 100 тис. гривень в еквіваленті, замість 50 тис. гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.