Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям спростили виплату грошової допомоги: що і для кого змінилося

Уряд вніс зміни до постанови, відповідно до яких передбачені нововведення в подачі заяв

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українцям спростили отримання грошової допомоги

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українцям на деокупованих територіях стане простіше подавати заяву на виплати пенсій та інших видів грошової допомоги. Заяву потрібно подати не пізніше, ніж протягом трьох місяців після деокупації.

Про це повідомили у пресслужбі Кабміну.

Так, 16 вересня уряд вніс зміни до постанови "Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану".

Згідно з документом, заяву на пенсію та грошову допомогу дозволяється подавати органу Пенсійного фонду України або органу соціального захисту населення через сільського, селищного, міського голову, старосту, начальника військової адміністрації населеного пункту.

У такому разі в документі вказується дата і місце подання заяви, посади, прізвища та власного імені уповноваженої посадової особи, що прийняла заяву, без додавання копій документів, що посвідчують особу.

Подати заяву у такий спосіб можна на територіях територіальних громад:

  • що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій,
  • які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні чи блокуванні,
  • в деокупованих населених пунктах.

Це стосується як заяв для виплати пенсій через банки, так і заяв для виплати через "Укрпошту".

Новий вид виплат на деокупованих територіях

В Україні з'явилася нова разова грошова виплата, яка поки надаватиметься лише жителям звільнених від росіян населених пунктів Харківщини.

Гроші можуть отримати люди, які жили на території Харківської області під час окупації населених пунктів росіянами. Ці виплати будуть готівковими і разовими.

"Сьогодні почали платити по 1 200 грн кожному готівкою у перших населених пунктах деокупованої Харківщини", – написала міністр з питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук 19 вересня у себе у Facebook.

Як раніше повідомлялося, в Україні з 1 жовтня запрацює Єдина інформаційна система соціальної сфери. Це дозволяє централізувати призначення, нарахування та виплати для ВПО, що значно прискорить отримання допомоги та розв'язання проблемних питань переселенців.

Також сайт Pro Гроші писав, як українцям отримати допомогу від ООН і чому не всі можуть це зробити.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.