Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Банкноти старого зразка: чи можна купувати долари 2006 року в Україні

За певними критеріями банкнот деякі фінансові установи можуть відмовити в обміні валюти

Фото: Скриншот/YouTube

Такі купюри відрязняються від доларових банкнот нового зразка

Фото: Скриншот/YouTube

Серед українців американські долари є однією з найпоширеніших іноземних валют. Однак, час від часу виникають запитання щодо того, чи дійсно ви можете використовувати купюри всіх років у банках і обмінниках. Людей особливо цікавлять долари 2006 року випуску.

Про це пише НБУ.

Чи можна купувати долари 2006 року

У Нацбанку заявляють, що сьогодні в Україні немає обмежень на обмін іноземної валюти за номіналом або роком емісії. Таким чином, у касах і в обмінниках зобов’язані приймати всі банкноти долара з 2006 року. З цього випливає, що й купувати валюту в цьому зразку також можна.

Час від часу працівники банків можуть відмовитися приймати певні банкноти, особливо долари США, якщо вони:

  • сильно пошкоджені або зношені;
  • під час перевірки виявилося, що вони не справжні.

Слід зазначити, що в Україні поняття "незначне зношення" банкнот іноземної валюти зникло. НБУ прийняв це рішення.

Де найбезпечніше обмінювати валюту

Найбезпечніше здати або купити іноземну валюту можна в спеціально відведених місцях. Наприклад:

  • у банках – офіційні відділення надають найвищий рівень безпеки та гарантують справжність банкнот. Крім того, вони гарантують захист ваших особистих даних;
  • обмінні пункти, ліцензовані Національним банком України – важливо перевірити, чи має обмінний пункт ліцензію Національного банку України (НБУ). Лише в такому випадку вони зможуть дотримуватися правил безпеки та регуляторних вимог;
  • офіційні місця обміну валют у торгових центрах – багато великих торгових центрів мають офіційні обмінні пункти, де також можна проводити операції безпечно;
  • додатки на смартфоні та вебплатформи – деякі фінансові установи надають клієнтам можливість обмінювати валюту через мобільні додатки або онлайн-платформи. Це простий і безпечний спосіб обміну валют, особливо якщо ви користуєтеся надійними та перевіреними сервісами;
  • аеропорти – обмін валюти можна зробити в аеропорту, якщо ви знаходитесь в іншій країні. Попри те, що курс тут може бути менш вигідним у порівнянні з іншими місцями, ці місця точно можуть бути надійними.

Памʼятайте, що перед проведенням операції завжди варто перевірити актуальні курси валют і обрати найбільш вигідний варіант.

Раніше ми розповідали про те, що впливає на курс долара найбільше. Також ми писали про те, чим відрізняються долари нового та старого зразка.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.