Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На валютному ринку очікується нова тенденція – який курс долара буде наступного тижня

У великій мірі, курс долара наступного тижня буде визначатися зовнішніми факторами і політичними рішеннями

Фото: Pexels

В Україні подорожчає долар

Фото: Pexels

Український валютний ринок тривалий час переживав нестандартну ситуацію, адже американський долар поступово дешевшав. Хоча більшість людей вважало, що після скасування Національним банком фіксованого курсу, іноземна валюта перетне позначку 40 гривень. Але цього не сталося. Однак чи зміниться тенденція зі зниженням курсу долара наступного тижня?

Про це редакція сайту Pro Гроші запитала у доктора економічних наук, професора і заслуженого економіста України Олексія Плотнікова.

Що буде відбуватися з курсом долара наступного тижня

За словами економіста, наступного тижня на валютному ринку дещо зміниться ситуація. Гривня може знецінитися на декілька копійок.

Важко точно прогнозувати, чи буде це 3 копійки, чи 5 копійок, але думаю, що така тенденція в принципі вже може розпочатися з наступного тижня. Щодо курсового коридора, то зараз середній курс долара становить 37,50 грн, протягом наступного тижня він складатиме десь від 37,75 до 38 грн.
Олексій Плотніков

Олексій Плотніков

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України

Що стане причиною змін на валютному ринку

За словами економіста Олексія Плотнікова, тенденція на валютному ринку великою мірою залежить від обставин і рішень, прийнятих вищими економічними органами та партнерами України.

Наразі, на валютний ринок впливає інерційний фактор. Навіть якщо валюта змінить свій напрямок, це може не призвести до радикальних змін на ринку. Однак важливо зазначити, що поки що невідомо, яким чином реалізуються обіцяні фінансові допомоги від Сполучених Штатів Америки та Євросоюзу. Обсяги цих допомог не зовсім відповідають очікуванням України, і це може вплинути на ситуацію на валютному ринку.

Основною турботою також є збереження золото-валютних резервів України, які є важливими для фінансової стабільності країни. Їх зменшення може призвести до більшого коливання валютного курсу.

Раніше наша редакція дізналася у заслуженого економіста України, як коливання курсу американського долара впливають на заробітну плату українців. Також журналісти сайту Pro Гроші запитали у члена Економічного дискусійного клубу Олега Пендзина, що буде відбуватися з курсом долара в листопаді.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.