Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Класифікація у світі багатіїв: хто такі мультимільйонери та як заробляють гроші

Розберімося, якого фінансового успіху потрібно досягти, щоб отримати статус мультимільйонера

Фото: Pexels

Кого можна назвати мультимільйонером

Фото: Pexels

Більшість людей знають значення понять "мільйонер" і "мільярдер", тоді як про мультимільйонерів говорять рідко. Так називають заможних осіб, чиї статки перебувають у межах кількох мільйонів грошових одиниць (доларів, євро, гривень тощо). Немає суворого порогу входження, але традиційно їх капітал становить від двох до дев’яти мільйонів.

Про це розповіло видання Medium.

Кого вважають мультимільйонером


Це досить широка класифікація, що охоплює людей, які здійснили кількісний стрибок у власних фінансових досягненнях. І водночас вони стикаються зі складнощами управління та розширення свого портфеля капіталу. Статус мультимільйонера означає, що особа не просто володіє великими статками, а й має кмітливість для примноження багатства.

Зазвичай такі люди мають:

  • значну суму коштів на банківських рахунках;
  • інвестиційні портфелі;
  • нерухомість;
  • бізнес;
  • інші джерела фінансових надходжень.

Однією з визначальних характеристик мультимільйонерів є їхня здатність диверсифікувати статки шляхом створення кількох потоків доходу. Поки мільйонери зупиняються на здобутті цього статусу і намагаються зберегти накопичений капітал, мультимільйонери крокують далі, культивуючи різноманітні джерела заробітку.

"Аби вийти за межі одного мільйона, потрібна не лише стійка фінансова грамотність, але й розуміння, як використати наявне багатство для подальшого зростання. Цей шлях передбачає розширення бізнесу, вивчення інвестиційних можливостей та орієнтування у складному фінансовому ландшафті", – зазначили фахівці видання.

Як заробляють мультимільйонери


Перелік способів збагачення доволі широкий, але не обов’язково користуватися всіма доступними інструментами. Заможні люди обирають шляхи, які вважають довгостроково перспективними. Наприклад, засновують успішний бізнес і розширюють його масштаби, активно інвестують (в акції, облігації, фонди нерухомості, стартапи тощо), заробляють на біржових операціях і трейдингу.

Комусь вдалося набути статусу мультимільйонера завдяки великій спадщині, хоча більшість сучасних багатіїв власноруч домоглися фінансових висот. Ще можна примножувати доходи через продаж творчих продуктів і роялті, вкладення в штучний інтелект і криптовалюту, інші інноваційні технологічні рішення.

З іншого боку, не всі багатії працюють самі на себе. Хтось заробляє мільйони завдяки високооплачуваній посаді. Здебільшого це топменеджери глобальних корпорацій, директори міжнародних компаній тощо. А щасливчикам вдалося досягти успіху через появу непередбачених обставин, як от виграш в лотерею.

Раніше сайт Pro Гроші писав, яка монета може принести велику фінансову вигоду українцям. Також ми повідомляли, що золото перебуває на піку та розповідали, чому інвестори скуповують дорогоцінний метал.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.