Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Україна розірвала важливу угоду з Білоруссю: що це означає

Розірвання цієї угоди дозволить припинити застосування норм, встановлених у цьому документі

Колаж: Pro Гроші

За постанову проголосували 304 депутати

Колаж: Pro Гроші

Україна більше не виконуватиме умов угоди з Білоруссю про уникнення подвійного оподаткування. Вона діяла з 1994 року. Документ про це розірвала Верховна Рада.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Розірвання цієї угоди дозволить припинити застосування норм, встановлених у цьому документі. Чому це важливо для України:

  • бюджет країни, яка підтримує Росію у війні проти України, не отримуватиме додаткового фінансування завдяки наданню Україною пільгових умов оподаткування для резидентів Республіки Білорусь, які здійснюють діяльність в Україні. Тепер до всіх доходів резидентів Білорусі, отриманих із джерел в Україні, застосовуватимуть загальну оподатковувану ставку у розмірі 15% замість пільгової ставки 10% на відсотки;

  • український бюджет не втрачатиме грошей від нарахування податку, сплаченого в Білорусі резидентами України, які здійснюють діяльність у цій країні;

  • Україна більше не виконує взяті на себе зобов'язання щодо обміну інформацією з фіскальних питань з Республікою Білорусь.

За відповідну постанову №0170 проголосували 304 депутати, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Бізнес поступово виходить з Росії

Якщо в Україні світові компанії поступово починають відновлювати свою роботу, то в Росії та Білорусі все більше бізнесу йде з ринку.

Так, компанія H&M вирішила згорнути бізнес у Білорусі. Магазини шведського бренду одягу не працюють у країні з початку березня.

Нещодавно власник мережі закладів швидкого харчування KFC заявив, що виходить з Росії та продає свій бізнес компанії Smart Service Ltd, якою керує один з існуючих там франчайзі KFC.

Новий власник відповідатиме за ребрендинг ресторанів на концепції, відмінні від Yum, і збереження співробітників компанії.

Yum заявив, що після транзакції припинить будь-яку корпоративну присутність у Росії.

Вихід великих автокомпаній з РФ

За останній місяць кілька великих автовиробників оголосили про вихід з Росії. Так, тиждень тому японський автомобільний бренд Infiniti заявив, що йде з російського ринку.

У кінці жовтня автовиробник Ford Motor Company оголосив про вихід із російського ринку. Компанія Ford заявила, що завершила угоду з продажу своїх 49% акцій російського спільного підприємства Sollers Ford за "номінальну" ціну, яка не розголошується.

Перед цим компанія Mercedes-Benz також заявила, що піде з російського ринку та продасть акції своїх промислових і фінансових дочірніх компаній місцевому інвестору. До цього продали свої активи та покинули Росію Renault і Nissan. Свій завод в Росії також закрила Toyota.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як деокупація Херсона вплине на економіку України. Також ми розповідали, коли очікувати на повний крах Газпрому.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.