Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Розквіт вітчизняного виробника? Ще один гігант серед автоконцернів покинув Росію

У компанії Mercedes-Benz заявили про продаж своїх російських активів

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Mercedes-Benz продав свій завод в Підмосков'ї

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Німецький автоконцерн Mercedes-Benz продав свій завод у Підмосков'ї та йде з ринку Росії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні пресслужби Mercedes-Benz.

"Mercedes-Benz має намір піти з російського ринку і продати свої частки в місцевих дочірніх компаніях (АТ "Мерседес-Бенц РУС", ТОВ "Мерседес-Бенц Мануфекчурінг Рус", ТОВ "Мерседес-Бенц Файненшл Сервісез Рус", ТОВ "Мерседес-Бенц Банк Рус", OOO "Мерседес-Бенц Капітал Рус") локальному інвестору компанії "Автодом" ", – йдеться в заяві автоконцерну.

Mercedes – третій великий виробник легкових автомобілів, який йде з РФ. До цього продали свої активи та покинули Росію Renault і Nissan. Свій завод в Росії також закрила Toyota.

Станом на кінець 2021 року активи Mercedes у Росії оцінювалися у 2 млрд євро. Mercedes-Benz оцінив втрати легкового бізнесу в Росії в цьому році у 658 млн євро. За підсумками дев'яти місяців 2022 року продажі автівок Mercedes-Benz у РФ скоротилися на 73% – до 9,1 тис. штук.

Як санкції вплинули на авторинок Росії

Нагадаємо, що через накладені західні санкції постачання автомобілів дорожче 50 тис. євро з ЄС і всіх машин зі США у РФ заборонені. До того ж санкції унеможливлюють постачання комплектуючих до РФ.

За підсумками трьох кварталів та вересня 2022 року, авторинок Росії падає майже на 60%. При цьому серед лідерів – єдина бюджетна пропозиція Lada, також російські ГАЗ та УАЗ та китайські кросовери.

У вересні 2022 року продажі легкових та легких комерційних автомобілів у РФ впали на 59,6% – до 46,7 тис. штук.

Загалом, за дев'ять місяців продажі скоротилися на 59,8% – до 506,7 тис. штук.

Лідером ринку залишається АвтоВАЗ. Продажі автомобілів під брендом Lada у вересні навіть показали зростання на 20%, до 20,6 тис. штук. При цьому Lada Granta – фактично єдина пропозиція в сегменті бюджетних масових автомобілів у РФ. Тільки на цю модель за місяць прийшлося 13,4 тис. машин. У плюсі, крім російського бренду, опинилась реалізація китайського Changan – зростання на 74% до 789 штук. Китайський Haval показав незначне падіння продажів – на 2%, до 3,4 тис. машин.

Раніше сайт Pro Гроші писав, яка країна є лідером автовиробництва в цьому році. Також ми розповідали, які машини найчастіше купують українці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.