Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Продає бізнес місцевому франчайзі: власник KFC Yum йде з Росії

KFC продають російським власникам бізнесу – Костянтину Котову та Андрію Осколкову

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Заклади можуть відкритися під брендом Rostic's

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Власник мережі закладів швидкого харчування KFC виходить з Росії та продає свій бізнес компанії Smart Service Ltd., якою керує один із існуючих там франчайзі KFC.

Про це повідомляє Bloomberg.

Новий власник відповідатиме за ребрендинг ресторанів на концепції, відмінні від Yum, і збереження співробітників компанії.

Yum заявив, що після транзакції припинить будь-яку корпоративну присутність у Росії.

Водночас, у росЗМІ вже повідомили, що власник KFC продає ресторани в країні локальному іжевському оператору, вони відкриються під брендом Rostic's.

Раніше Yum повідомляла, що в червні продала Pizza Hut в Росії місцевому оператору, який почав ребрендинг закладів. Компанія Yum, яка також володіє Taco Bell, заявила в серпні, що видалила 1 112 одиниць у Росії зі своїх глобальних магазинів, що становить близько 4% від загальної кількості закладів KFC.

Вихід McDonald's з ринку РФ

16 травня стало відомо, що корпорація McDonald's розпочала процес продажу свого російського бізнесу – 850 ресторанів, у яких працює 62 тисячі людей.

Згодом у Росії відкрили колишні ресторани McDonald's під новою назвою – "Вкусно и точка". Перші заклади запрацювали з 12 червня.

Вихід іншого бізнесу з Росії

Шведська компанія H&M Group, якій належить однойменний бренд одягу, а також марки COS, Arket, & Other Stories, Monki та Weekday, почала процес остаточного закриття своїх магазинів у Росії.

На початок жовтня не працювали уже 42 точки у 23 російських містах. У ще відкритих торгових точках розпродавали зі складів товар, що залишився. Представники компанії підкреслили, що магазини будуть відкриті доти, доки не розпродадуть залишки.

Після того як міжнародні компанії пішли з російського ринку, без роботи залишились десятки тисяч росіян. Так само вчинила й шведська компанія IKEA, яка після закриття чотирьох фабрик та своїх магазинів у Росії звільнила майже всіх працівників.

Перед остаточним виходом з російського ринку у меблевому магазині зросли продажі на 6%. Цей зріст відбувався протягом 2022 року. Хоча сама компанія наголошувала, що це складний рік для продажів через інфляцію та зупинку роботи магазинів та фабрик у Росії. Ажіотаж щодо закриття магазинів створював величезні черги, росіяни намагались скупити всі залишки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.