Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ще одна автомобільна компанія йде з російського ринку

Компанія Ford йде з Росії після продажу частки спільного підприємства

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ford йде з Росії

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Автовиробник Ford Motor Company оголосив про вихід із російського ринку.

Про це йдеться у заяві компанії, пише Reuters.

Компанія Ford заявила, що завершила угоду з продажу своїх 49% акцій російського спільного підприємства Sollers Ford за "номінальну" ціну, яка не розголошується.

Так, американський автовиробник списав 122 мільйони доларів США, пов’язаних з призупиненням операцій у Російській Федарації на початку цього року, але не будуть проводити додаткових списань у зв’язку з заявою в середу про остаточний вихід з Росії.

"Акції Ford будуть передані Спільному підприємству за номінальну вартість", – заявили в компанії, додавши, що зберігають можливість викупити їх протягом 5 років, "якщо глобальна ситуація зміниться".

За оцінками аналітиків, у 2021 році Ford продав у Росії близько 20 тисяч автомобілів. У березні компанія оголосила про призупинення діяльності в Росії.

У 2019 році Ford заявив, що спільне підприємство закриває два складальні підприємства та завод двигунів у Росії, залишаючи ринок легкових автомобілів країни. Ford реструктурував свої інвестиції в Росії в 2019 році і передав контроль над підприємством Sollers.

Ford слідом за американськими компаніями оголосив про вихід з Росії після того, як західні країни запровадили санкції проти Москви через вторгнення в Україну, що майже унеможливило ведення бізнесу для виробників.

Нагадаємо, компанія Mercedes-Benz також заявила, що піде з російського ринку та продасть акції своїх промислових і фінансових дочірніх компаній місцевому інвестору.

Станом на кінець 2021 року активи Mercedes у Росії оцінювалися у 2 млрд євро. Mercedes-Benz оцінив втрати легкового бізнесу в Росії в цьому році у 658 млн євро. За підсумками дев'яти місяців 2022 року продажі автівок Mercedes-Benz у РФ скоротилися на 73% – до 9,1 тис. штук.

Також ми писали, що за підсумками трьох кварталів та вересня 2022 року, авторинок Росії падає майже на 60%. При цьому серед лідерів – єдина бюджетна пропозиція Lada, також російські ГАЗ та УАЗ та китайські кросовери.

У вересні 2022 року продажі легкових та легких комерційних автомобілів у РФ впали на 59,6% – до 46,7 тис. штук.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.