Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Рано радіють. Магазини H&M відкриються в Білорусі, але ненадовго – причина

Компанія призупинила роботу в Білорусі через те, що уряд країни підтримав війну Росії проти України

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Компанія H&M виходить із Білорусі

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Компанія H&M прийняла рішення згорнути бізнес у Білорусі. Магазини шведського бренду одягу не працюють у країні з початку березня.

Про це повідомляє видання Onliner.

Очікувалося, що магазини H&M у Білорусі відкриються у серпні. Однак цього не сталося. Незабаром співробітники сказали, що вони повернуться на роботу 19 вересня. Виявилось, що магазини відкриються ненадовго.

"Ми тимчасово знову відкриємо наші три магазини для продажу товарів, що залишилися, і будемо тримати їх відкритими протягом обмеженого періоду часу", – повідомили в прес-службі компанії, підтвердивши, що H&M йде з Білорусі.

Компанія відкрила перші магазини у цій країні три роки тому. Це спричинило великий ажіотаж серед білорусів. Загалом у H&M було три магазини в Білорусі – два у Мінську та один у Гродно.

Однак після повномасштабного вторгнення Росії в Україну компанія призупинила роботу в Білорусі, оскільки країна підтримала агресивну політику Москви та надала допомогу для ведення військових дій.

H&M також йде з Росії

На початку березня компанія опублікувала таку заяву:

"H&M Group глибоко стурбована трагічними подіями в Україні та підтримує всіх страждаючих. H&M Group вирішила тимчасово призупинити всі продажі в Росії".

18 липня в H&M заявили про наміри остаточно згорнути бізнес у Росії після 13 років роботи в країні.

"Враховуючи поточні операційні виклики та непередбачуване майбутнє, компанія сьогодні оголошує, що вирішила розпочати процес згортання бізнесу в країні", – повідомили у компанії.

Там наголосили, що "бізнес не може продовжуватися за нинішніх обставин".

Оцінюють, що повне згортання діяльності H&M у Росії призведе до витрат для групи H&M приблизно 2 млрд шведських крон (191,3 млн доларів).

Раніше ми писали, що японський автовиробник Nissan вирішив продовжити припинення роботи свого заводу в російському Санкт-Петербурзі. Також повідомлялося, що в Туреччині клієнти з російськими картками "Мир" зіштовхнулися з проблемами при обслуговуванні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.