Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Слідом за російським: білоруський McDonald’s стане "Вкусно — и точка"

Мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's йде з білоруського ринку

Колаж: Pro Гроші

У Білорусі нині працюють 25 закладів

Колаж: Pro Гроші

Мережа ресторанів швидкого обслуговування McDonald’s у Білорусі протягом декількох тижнів перейде на російський бренд "Вкусно – и точка".

Про це повідомляє пресслужба білоруського представництва компанії.

"Ми збережемо всі робочі місця, продовжимо пропонувати гостинний сервіс, різноманітне меню, улюблений смак страв та високу якість продукції за доступними цінами, до яких звикли наші гості", – сказано у повідомленні.

У мережі пообіцяли заздалегідь повідомити точну дату початку роботи під російським брендом та відповісти на всі питання, пов'язані з продовженням роботи компанії.

Зазначимо, Росія створила мережу ресторанів швидкого харчування "Вкусно и точка" після виходу компанії McDonald's з російського ринку та повного продажу всього російського бізнесу. Перші ресторани відкрилися 12 червня.

На даний момент в Білорусі відкрито 25 підприємств швидкого обслуговування McDonald’s у шести містах.

Бізнес поступово виходить з Росії

Якщо в Україні світові компанії поступово починають відновлювати свою роботу, то в Росії та Білорусі все більше бізнесу йде з ринку.

Так, компанія H&M вирішила згорнути бізнес у Білорусі. Магазини шведського бренду одягу не працюють у країні з початку березня.

Нещодавно власник мережі закладів швидкого харчування KFC заявив, що виходить з Росії та продає свій бізнес компанії Smart Service Ltd, якою керує один із існуючих там франчайзі KFC.

Новий власник відповідатиме за ребрендинг ресторанів на концепції, відмінні від Yum, і збереження співробітників компанії.

Yum заявив, що після транзакції припинить будь-яку корпоративну присутність у Росії.

Вихід великих автокомпаній з РФ

За останній місяць кілька великих автовиробників оголосили про вихід з Росії. Так, тиждень тому японський автомобільний бренд Infiniti заявив, що йде з російського ринку.

У кінці жовтня автовиробник Ford Motor Company оголосив про вихід із російського ринку. Компанія Ford заявила, що завершила угоду з продажу своїх 49% акцій російського спільного підприємства Sollers Ford за "номінальну" ціну, яка не розголошується.

Перед цим компанія Mercedes-Benz також заявила, що піде з російського ринку та продасть акції своїх промислових і фінансових дочірніх компаній місцевому інвестору. До цього продали свої активи та покинули Росію Renault і Nissan. Свій завод в Росії також закрила Toyota.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.