Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мінус один автовиробник: японська компанія йде з Росії

Автомобільний бренд Infiniti піде з Росії, постачання в країну нових автомобілів припинили з 9 березня

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Infiniti піде з Росії

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Японський автомобільний бренд Infiniti йде з російського ринку.

Про це заявив російський офіс компанії, передає autonews.

"Якщо у проблеми є рішення, то перестаньте хвилюватися, а якщо рішення немає, хвилюватися немає сенсу", — говорить японська мудрість. Ухвалення ситуації є одним з основних стовпів японської мудрості, як ми з вами знаємо. Сьогодні ми хочемо сказати вам Sayōnara — японською означає "до побачення", – йдеться в повідомленні компанії.

Бренд не мав власного виробництва в Російській Федерації – моделі імпортували з різних країн. На російському ринку продавали кросовери та позашляховики: QX50, QX55 та QX80. У планах компанії був запуск продажів моделі QX60.

Компанія призупинила постачання нових автівок до Росії майже одразу після повномасштабного вторгнення РФ на території України – 9 березня.

У лютому цього року компанія Infiniti продала в Росії 262 автомобілі. Це на 46% більше від показників за аналогічний період 2021 року. У вересні 2022 року Infiniti продала 22 автомобілі. Це на 83% менше ніж за аналогічний період 2021 року, коли продали 129 машин.

Нагадаємо, у кінці жовтня автовиробник Ford Motor Company оголосив про вихід із російського ринку.

Компанія Ford заявила, що завершила угоду з продажу своїх 49% акцій російського спільного підприємства Sollers Ford за "номінальну" ціну, яка не розголошується.

Так, американський автовиробник списав 122 мільйони доларів США, пов’язаних з призупиненням операцій у Російській Федерації на початку цього року, але не будуть проводити додаткових списань у зв’язку з заявою в середу про остаточний вихід з Росії.

За оцінками аналітиків, у 2021 році Ford продав у Росії близько 20 тисяч автомобілів. У березні компанія оголосила про призупинення діяльності в Росії.

Перед цим компанія Mercedes-Benz також заявила, що піде з російського ринку та продасть акції своїх промислових і фінансових дочірніх компаній місцевому інвестору. До цього продали свої активи та покинули Росію Renault і Nissan. Свій завод в Росії також закрила Toyota.

Станом на кінець 2021 року активи Mercedes у Росії оцінювалися у 2 млрд євро.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.