Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

З автівкою можна попрощатися? Що робити, якщо на АЗС у бак залили неякісне пальне

Експерт Олександр Сіренко розповів про п'ять кроків, які обов'язково потрібно дотримуватися водіям, якщо вони зрозуміли, що заправили автівку неякісним пальним

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Експерт пояснив, що робити водіям, які заправили автівку неякісним бензином

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Сьогодні проблема неякісного пального вже не є такою актуальною, як це було ще 20 чи 30 років тому. З'явилися великі заправні станції, діють суворі стандарти щодо якості бензину та дизеля, виробники та продавці пального перебувають під контролем. Та на жаль, назавжди позбутися неякісного пального неможливого.

Аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко розповів редакції Pro Гроші, що робити водію, який заправив свій автомобіль неякісним бензином.

Що робити, якщо пальне на АЗС виявилося неякісним

Отже, якщо за деякий час після того, як ви заїхали на заправку ваша автівка почала погано працювати через бензин, то за словами експерта, потрібно:

  • зафіксувати проблему;
  • зберегти чек;
  • звернутися до Держпродспоживслужби;
  • вимагати відшкодування грошей;
  • надати розголосу даній ситуації. Найефективніший для цього спосіб — опублікувати інформацію в одній із соціальних мереж. це можна зробити в соціальних мережах.

Не забувайте, що якщо дотримаєтесь описаних вище правил, то вам вдасться зберегти свій автомобіль від ще більших проблем.

Що буде з цінами на пальне у жовтні

На думку Олександра Сіренко, пальне на українських заправках точно не подешевшає. Експерт каже, що для зниження вартості наразі немає причин, адже нафта на світових ринках дорожчає.

"27 вересня відбувся стрибок і нафта піднялася в ціні до 97 доларів за барель. Це нехороший знак. Раніше ця сировина трималася в районі 93-94 доларів за барель і була надія, що вона здешевшає ще більше. Однак цього не сталося", – пояснив Сіренко.

За його словами, саме тому котирування на дизель та бензин вище 1 тисячі доларів за тонну. Ця ситуація теж не є доброю для українського ринку пального, однак експерт вважає, різкого подорожчання водіям боятися не варто. Адже навіть попри те, що ціни на нафту зростають, вартість бензину в Європі залишається сталою.

На яких АЗС заправляють неякісним пальним

У вересні в Україні нарахували одразу сім заправок, які продавали водіям неякісний бензин. Порушення виявили експерти з Інституту споживчих експертиз, які перевірили бензин А-95 та виявили відхилення від стандартів якості. За їхньою інформацією, "бодягою" торгували на таких АЗС:

  • БРСМ-Нафта;
  • U.GO;
  • АВІАС;
  • BVS;
  • 24/7;
  • KCEM;
  • DNIPRO OIL GROUP.

Найбільше порушень стосуються таких показників як октанове число і вміст сірки. По кожному з них відхилення були у 4 компаній.

Раніше ми розповідали про нову послугу для водіїв, яка нещодавно запрацювала в Україні. Також ми писали, що послуги Сервісних центрів МВС подорожчали.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.