Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Для водіїв в Україні запровадили нову послугу

Новою послугою можуть користуватися громадяни, які мешкають на території України

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Що дозволили робити водіям у 2023 році

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні доволі часто запроваджують різноманітні зміни, які безпосередньо впливають на життя автомобілістів. Наприклад, відтепер водіям доступна абсолютно нова опція, якою можуть користуватися усі.

Про це повідомили у Головному сервісному центрі МВС України.

Мова про повторну доставку посвідчення водія. Послуга однозначно підійде громадянам, які замовляли документ Укрпоштою, але з якихось причин не змогли його вчасно забрати.

Як скористатися послугою

Для цього треба відкрити Електронний кабінет водія та авторизуватися. Потім обрати розділ "Картка водія" та клікнути на кнопку "Замовити". Після чого:

  • заповнюєте анкетні дані;
  • вводите адресу;
  • оплачуєте послугу.

Замовити повторну доставку обійдеться водіям у 192 гривні разом з ПДВ. Замовляти таку послугу водії можуть декілька разів упродовж року від дати замовлення послуги з обміну посвідчення водія. Потім документ повертається до сервісного центру МВС, де його знищують.

Чому водіїв можуть оштрафувати на 40 тисяч гривень

У селах та райцентрах громадяни, як правило, пересуваються на мопедах, але забувають змінити категорію водійського посвідчення. Така забудькуватість водіям може дорого обійтися.

Так, згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення (КУпАП), водії, які керують мопедом без категорії "А1", можуть отримати штраф у розмірі 3 400 гривень.

Якщо ж громадянина повторно спіймають на цьому ж порушенні впродовж року, тоді розмір штрафу становитиме від 40 800 гривень. А ще водію заборонять керувати ТЗ строком від 5 до 7 років.

Що відбуватиметься з цінами на пальне в Україні

Аналітик консалтингової компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко в коментарі Pro Гроші розповів, що ціни на пальне в Україні незабаром можуть підвищитися ще дужче.

Він зауважив, що 13 вересня ціни у бік підвищення переглянули оператори ОККО та WOG. А 14 вересня на 1 гривню здорожчало пальне й на Укрнафті.

Як пояснив Сіренко, подорожчання сталося на фоні заяв Росії та Саудівської Аравії про те, що вони планують скоротити видобуток нафти.

Раніше ми писали, яку заборону для водіїв запровадили через воєнний стан. Також ми писали, яких помилок на дорозі найчастіше припускаються новачки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.