Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Здорожчання знову в дії – експерт розповів, чого чекати від ринку пального у жовтні

27 вересня відбувся стрибок і нафта піднялася в ціні до 97 доларів за барель, а тому варто очікувати певних змін на заправках

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українцям варто готуватися до зміни цін на пальне

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ринок пального постійно змінює свої ціни через чималу кількість факторів, які на нього впливають. Наприклад, у жовтні українцям теж варто чекати оновлених цінників на заправках.

Про це у коментарі сайту Pro Гроші розповів аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко.

За його словами, варто очікувати, що наступного місяця ціни на українських заправках точно падати поки що не будуть, адже немає такої можливості. Все через нафту, яка продовжує дорожчати.

27 вересня відбувся стрибок і нафта піднялася в ціні до 97 доларів за барель. Це нехороший знак. Раніше ця сировина трималася в районі 93-94 доларів за барель і була надія, що вона здешевшає ще більше. Однак цього не сталося, – говорить експерт.

Саме тому котирування на дизель та бензин вище 1 000 доларів за тонну. Це теж не дуже добре. Однак все-таки є надія, адже навіть попри те, що нафта росте, ціни на пальне в Європі майже незмінні.

Це хороший сигнал про те, що може вийде втримати на поточному рівні ціни на українських заправках, – додає Олександр Сіренко.

Поки що є лише неточний прогноз на початок жовтня стосовно того, що ціни на ринку падати точно не будуть, адже дорогий ресурс зараз використовується. А от що до росту поки неможливо сказати, адже важливо проаналізувати торгові дні в Європі.

Наразі цей фактор стримує ріст цін в Україні. Однак, якщо сировина там здорожчає, то варто аналогічних змін очікувати й українцям, – говорить експерт.

Чому водії переплачують за деякі марки бензину

Раніше ми вже розповідали про те, що найдорожчим пальним на українських АЗС є бензин А-95 та А-95+. Усе тому, що загалом котирування на А-95 є вищими за дизпаливо і скраплений газ.

"Те, що на наших АЗС є бензин А-95+ — це, напевно, бензин з додаванням якихось присадок. Це вже маркетинг. Тобто, до заводського бензину додають якісь присадки, які надають переваги для роботи двигуна, для покращення згоряння", — розповів Олександр Сіренко.

При цьому вартість покращувальної присадки може коштувати 30 або 50 копійок на літр, однак коли таке пальне потрапляє на АЗС, воно дорожчає на дві-три гривні.

"Це реклама. За це на українських заправках водії платять дорожче, хоча бензин сам по собі дорогий продукт", — додав Сіренко.

Більше інформації на цю тему ви можете знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Чи варто українцям перейматися за дефіцит пального

Також ми вже зазначали, що чимало людей переживають через події у світі, що на українському ринку може виникнути дефіцит сировини. Однак це не так, і ніякого дефіциту пального точно не буде.

Так, він був раніше, однак лише через те, що українська сторона не встигала привозити сировину з нових напрямків. Однак саме пальне було і його не бракувало.

Наразі Україні забезпечена всім необхідним, аби вдавалося менше витрачати часу на перевезення сировини. Більше читайте тут.

Раніше ми пояснювали, чому водіям не варто переводити автівку на газ. Також ми писали, за яке ще порушення водіїв штрафуватимуть з 1 жовтня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.