Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Готуйте гаманці – скільки водіям доведеться платити за бензин наприкінці 2023 року

Зазначається, що до зростання цін на пальне призвело збільшення податків, що відбулося 1 липня

Фото: Pexels

Ціни на пальне в Україні зростуть до кінця 2023 року

Фото: Pexels

Ціни на бензин та дизельне пальне формують дуже багато факторів. Цього місяця ринок пального також зазнав чергових змін. Зазначається, що воно буде дорожчати до кінця 2023 року, проте наступного року ціни стабілізуються.

Про це повідомляє "Інфляційний звіт" Національного банку України (жовтень 2023 року).

Яких цін на пальне очікувати українцям

Згідно з інформацією у звіті, зростання цін на пальне очікувано відновилося (на 6,2% р/р у вересні) передусім унаслідок повернення повного оподаткування (за оцінками НБУ, це мало приблизно 0,7 в. п. прямого внеску в зміну Індексу споживчих цін у 2023 році), а також зростання світових цін на нафту.

"Попри це в ІІІ кварталі ще зберігався вплив низьких цін на пальне в попередні місяці на транспортні послуги – зростання їх вартості й надалі сповільнювалося", – йдеться у звіті.

У короткостроковому періоді зростання цін на пальне пришвидшиться, що чинитиме непрямий проінфляційний вплив на вартість інших товарів та послуг. Такий прогноз дають у НБУ.

Також зазначається, що з наступного року ціни стабілізуються завдяки поступовому зниженню світових цін на нафту.

Чому бензин у Польщі коштує дешевше, ніж в Україні?

Ми вже писали раніше, що вартість пального в Польщі нижча, ніж в Україні. Об'єктивних причин для цього немає, а ціни зросли скрізь, адже вартість на нафти у світі теж збільшилась.

Експерт зазначив, що така ситуація – це звичайний популізм. Він також зазначив, що в липні-вересні ціни на нафту та нафтопродукти у світі зросли на 25%, але в Польщі ціни на бензин не підвищились та становили 6 злотих за літр, хоча ринкова вартість складала 8 злотих. Це пов'язано з тим, що в червні державний монополіст "Орлен" на чолі з членом партії влади "Право й справедливість" заморозив ціни на своїх колонках.

Наголошується, що через різницю в ціні пальне з Польщі почали масово купувати сусідні країни, а це викликало дефіцит нафтопродуктів на станціях "Орлену" по всій країні. На заправках було повідомлення про технічне обслуговування, яке мало б заспокоїти населення, але згодом деякі колонки згасли.

За словами експерта, до компанії невдовзі надійдуть позови від приватних акціонерів, які зазнали значних збитків від цієї передвиборчої стабільності. Він додав, що відповідні сигнали від західних інвестфондів вже надійшли до нафтового гіганта.

Зазначається, що в Україні також є державні нафтогазові гіганти, які знаходяться під впливом чиновників. Але головне завдання полягає у тому, щоб там не крали, а покращували ефективність та продовжували сталий розвиток. Також експерт вважає, що варто забезпечити незалежність таких структур від політичного впливу, адже державні компанії повинні працювати на країну, а не грати на боці чинної влади.

Раніше ми вже писали, на яких заправках знайшли порушення.Також ми розповідали, який насправді термін придатності у бензину.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.