Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Цю помилку роблять усі — хто з водіїв витрачає забагато бензину зі своєї ж вини

Лише одне просте правило дозволить українським водіям заощаджувати не тільки бензин, а й гроші з сімейного бюджету

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Водіям розповіли, як ще можна заощаджувати на бензині

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

На фоні здорожчання нафтопродуктів на світових ринках в Україні зростає вартість бензину. Тож автомобіль знову стає не засобом пересування, а розкішшю. Адже, крім того, що купити новий автомобіль — на його теж доводиться витрачати чималу суму. Але у власників бензинових і дизельних двигунів є можливість значно заощадити на заправках, якщо будуть дотримуватися одного простого правила.

Як пояснила експертка з питань моторного транспорту Луїза Томас, водії спалюють більше пального, коли перевозять зайву вагу у своїх автівках. Тож від такої практики варто відмовитися.

"Зайва вага може спричинити опір під час руху, тому пального може вистачати на менш короткий термін часу", — каже вона.

За її словами, деякі водії часто возять із собою у багажнику не потрібні речі. Іноді вони можуть лежати без діла навіть на пасажирських сидіннях або в просторі для ніг.

А коли автомобіль перевантажений, то спалює більше пального, ніж зазвичай.

"Це також може вплинути й на гальмівний шлях автомобіля", — додала Луїза Томас.

Отже, якщо позбутися непотрібних предметів з автомобіля, навести лад в багажнику, на даху та в боксах, можна зменшити споживання пального.

Чи подешевшає в Україні бензин

На це питання редакції сайту Pro Гроші відповів аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко. Він пояснив, що на ринку пального цінові показники постійно коливаються, тож імовірність падіння цін присутня.

Щоб сировина знову коштувала, як до війни, навіть в умовах, що бойові дії продовжуються, мають сформуватися належні умови. Вони залежать від:

  • цін на нафту на світовому ринку;
  • курсу долара;
  • податків на пальне.

Що стосується останнього пункту, то в Україні цей показник один із найбільших. Олександр Сіренко вважає, що немає потреби платити 239,5 євро на тисячу літрів. Але через такий податок українці змушені переплачувати, купуючи бензин.

В Україні запрацював новий швидкісний режим

З 1 жовтня у нашій країні водіям заборонено рухатися зі швидкістю понад 80 км/год на деяких дорогах. Список трас визначає міська влада. У Києві, наприклад, в список потрапили:

  • Набережне шосе (від Поштової площі до Придніпровського шосе);
  • Придніпровське шосе;
  • вул. Саперно-Слобідська (після розвороту на вул. М. Грінченка до Південного мосту);
  • Столичне шосе (до вул. Академіка Заболотного);
  • просп. М. Бажана від Південного мостового переходу до Харківської площі (у зворотному напрямку від Харківської площі до Дніпровської Набережної);
  • просп. Воскресенський (від вул. Воскресенської до вул. А. Навої);
  • просп. Р. Шухевича (від Північного мосту до вул. Оноре де Бальзака);
  • просп. С. Бандери (від Оболонського проспекту до Північного мосту);
  • вул. Набережно-Рибальська (від Гаванського мосту до вул. Електриків);
  • автошлях Р-69 (від ресторану Яхта Київ (вул. Богатирська, 26-А) до кордону м. Києва; за винятком ділянки біля світлофорного об'єкта).

Правило діятиме до першого дня травня 2024 року. Зауважимо також, що штрафи за перевищення швидкості залежать від фактичного темпу руху транспортного засобу та від того, чи була спричинена аварія.

Раніше ми писали, як змінилися ПДР в Україні впродовж останніх років. Також ми розповідали, за які послуги у сервісних центрах МВС тепер потрібно платити більше.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.