Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пальне не вічне – який насправді термін придатності у бензину

Прострочене пальне має підвищену детонацію та потенційно може пошкодити паливну систему вашого автомобіля

Фото: pexels

Українці повинні правильно обирати пальне

Фото: pexels

Досить важливо обрати правильне пальне для своєї автівки, аби вона працювала довго та безпечно. Однак правильне зберігання бензину теж відіграє не останню роль у цій справі. Ба більше, пальне навіть має термін придатності, за яким теж варто слідкувати.

Про це пише garage.

Сучасний бензин. Згідно з сучасним ДСТУ, всі марки бензину мають гарантований термін придатності. Тобто, ви можете зберігати та використовувати сировину не більше ніж рік з дня виготовлення. Це пов'язано з тим, що бензин зараз додають різні присадки, які можуть вплинути на його довговічність.

Спеціалізований бензин. Він, призначений для спеціальних цілей, наприклад, для використання у військовій техніці, а тому така сировина не може містити мийних присадок та спиртів. Ці види пального потенційно можуть зберігати довше.

Чинники, що впливають термін придатності бензину

Контейнер для зберігання. Бензин слід зберігати в щільно закритій тарі. Все для того, щоб уникнути впливу повітря, вологи та забруднень.

Температура. Ідеально зберігати бензин за температури +15-20 градусів.

Продовження терміну придатності. Для цього здебільшого використовують присадки, наприклад, стабілізатори. Це допоможе зберегти бензин у хорошому стані, якщо ваш автомобіль припаркований протягом тривалого часу.

Ознаки простроченого бензину

Таке пальне стає темним чи коричневим. Воно має підвищену детонацію та потенційно може пошкодити паливну систему вашого автомобіля.

Саме тому важливо дотримуватися правил зберігання пального та безпечно ним користуватися.

Чи подешевшає в Україні бензин

На це питання редакції сайту Pro Гроші відповів аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко. Він пояснив, що на ринку пального цінові показники постійно коливаються, тож імовірність падіння цін присутня.

Щоб сировина знову коштувала, як до війни, навіть в умовах, що бойові дії продовжуються, мають сформуватися належні умови. Вони залежать від:

  • цін на нафту на світовому ринку;

  • курсу долара;

  • податків на пальне.

Що стосується останнього пункту, то в Україні цей показник один із найбільших. Олександр Сіренко вважає, що немає потреби платити 239,5 євро на тисячу літрів. Але через такий податок українці змушені переплачувати, купуючи бензин.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації від експерта ви можете знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші вже писав вам про те, чи з'являться в Україні довоєнні ціни на пальне. Також ми розповідали, які зміни відбулися у ПДР впродовж останніх років.

Ще ви можете прочитати про те, за які послуги у сервісних центрах МВС тепер потрібно платити більше.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.