Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Водіям точно сподобається — що нового нещодавно з'явилося у Telegram

Для українських водіїв створили спеціального бота, який спростить життя багатьох автолюбителів

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Водії можуть дізнаватися про штрафи за порушення ПДР у Telegram

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні вже давно працює автоматична фіксація порушень правил дорожнього руху. Водночас водії можуть відстежувати наявність штрафів онлайн, наприклад у Telegram.

Редакція сайту Pro Гроші розповідає, що для цього потрібно.

Як дізнатися про штраф

Для цього потрібно знайти Telegram-бот "Штрафи ПДР". Тут можна:

  • додати автомобіль у систему програми для відстеження штрафів;
  • дізнатися про актуальні постанови та оплатити їх зі знижкою у 10%;
  • підписатися на повідомлення про нові штрафи;
  • отримати допомогу, якщо виникнуть якісь питання.

Це зручна альтернатива додаткам, особливо, якщо водій активно користується Telegram. Запити обробляються швидко і без затримки.

Де ще можна перевірити наявність штрафів

Крім Telegram-бота для українців створили ще декілька зручних сервісів. Наприклад, дізнатися, що водія оштрафували, можна:

На сайті Головного сервісного центру МВС України;

  • на порталі Дія;
  • у додатку "Штрафи ПДР";
  • у мобільних банкінгах.
  • на офіційному Єдиному реєстрі боржників України (але якщо виконавче провадження вже відкрите).

За що можуть оштрафувати водії в Україні

Не можна їхати в автівці без посвідчення водія — це серйозне правопорушення, тому й штрафи доволі дорогі. Але оштрафувати можуть на різні суми, адже усе залежить від ситуації. Наприклад:

  • якщо власник авто не може надати водійське посвідчення патрульним або свідоцтво про реєстрацію ТЗ, то він має сплатити штраф у розмірі 425 гривень;
  • стандартний штраф за керування авто без водійського посвідчення становить 3 400 гривень (цю суму має сплатити як водій, що перебував за кермом, так й власник ТЗ);
  • якщо водієві тимчасово заборонено керувати автомобілем, але він все одно сідає за кермо без прав в період тимчасової заборони, то йому загрожує штраф у розмірі 20 400 гривень;
  • найбільший штраф у розмірі 40 800 гривень передбачений для водіїв, які вдруге опинилися без водійського посвідчення за кермом транспортного засобу.

Прихована функція в Дії

Мова про переклад документів. Якщо користуватися цією функцією, то можна перекласти закордонний паспорт, а також посвідчення водія та навіть свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Тобто, водіям можна буде не відвідувати офіційні установи лише для того, щоби їм переклали водійське переклали водійське посвідчення або свідоцтво про реєстрацію автомобіля. Це можна зробити автоматично в Дії.

Раніше ми писали, як в Україні змінилися правила отримання водійського посвідчення. Також ми розповідали, що змінилося для водіїв з 1 вересня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.