Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Про цю послугу в "Дії" знають не всі: чим можуть скористатись українські водії

В застосунку "Дія" приховано відомий сервіс, який може допомогти українським водіям

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Корисна та маловідома послуга в "Дії"

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Додаток "Дія", розроблений українським урядом має багато достатньо хороших і важливих функцій. Більшість із них українські громадяни активно використовують, але є і такі послуги, про які знають далеко не всі.

Про корисну послугу повідомили на Урядовому порталі.

Маловідома функція в додатку

В додатку "Дія" присутня послуга, якою українців фактично не користуються, хоча вона є надзвичайно важливою. Мова йде про переклад документів. За допомогою цієї функції українці можуть перекласти паспорт, закордонний паспорт, а також посвідчення водія та навіть свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Таким чином, українським водіям більше не потрібно буде відвідувати офіційні установи задля того, щоб перекласти своє водійське посвідчення або ж свідоцтво про реєстрацію автомобіля, адже це можна зробити в застосунку "Дія".

Для того, щоб перекласти будь-який документ, який присутній в застосунку "Дія" громадянин України повинен натиснути на три крапки, які знаходять внизу документа. Після чого він повинен вибрати опцію "Перекласти англійською".

Після цього, ваш документ буде перекладено на англійську мову і ви зможете продемонструвати його в потрібному місці.

Переоформлення транспортного засобу в "Дії"

Раніше в Міністерстві внутрішніх справ України повідомляли, що вже з вересня цього року громадяни зможуть зможуть переоформлювати власні автомобілі прямо в додатку "Дія". Таке нововведення планується для того, щоб пришвидшити процес реєстрації транспортних засобів та не затримувати українців в сервісних центрах МВС.

З моменту, коли Мінцифри та МВС запровадять такий спосіб оформлення транспортних засобів — громадяни зможуть оформити авто прямо в своєму смартфоні за короткий термін. В свою чергу свідоцтво про реєстрацію, а також номерний знак будуть відправлені по пошті.

Відзначимо, що в Україні також дозволили реєстрацію автомобілів в автосаланах. З моменту прийняття відповідного законопроекту автосалони мають право на реєстрацію транспортних засобів. Таким чином, власник придбаного авто може виїхати з салону вже на повністю зареєстрованому транспорті.

Зазначимо, раніше ми повідомляли про нові правила отримання номерних знаків для водіїїв. Також ми писали про те, що зміниться на українських дорогах найближчим часом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.