Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Водіям це сподобається: як оновилися ціни на пальне 7 лютого

Експерти зазначають, що у лютому не варто очікувати зростання цін на пальне

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Що відбувається на АЗС у вівторок, 7 лютого

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на пальне в Україні знову оновилися, цього разу — у бік зниження.

Про це свідчать дані сайту AutoRia.

Ціни на пальне в Україні

Станом на вівторок, 7 лютого, вартість бензину марки A-95+ зменшилася на 47 копійок, наразі його середня ціна на українських АЗС становить 49,98 грн/л. Також на 44 копійки здешевшав бензин A-95 – до 48,17 грн/л. Вартість бензину А-92 змінилася лише на 1 копійку – 47,3 грн/л.

Автогаз здешевшав на 19 копійок, його середня ціна на АЗС становить 26,1 грн/л. Найбільше зменшилася вартість дизельного пального, наразі він коштує в середньому 51,84 грн/л, що на 59 копійок дешевше, ніж напередодні.

На українських АЗС бензин А-95 продають за ціною від 45,5 грн/л до 53 грн/л. Дизельне пальне коштує в діапазоні від 48,9 грн до 58 грн за літр, а автогаз – від 23,45 грн до 32 грн за літр.

Що буде з ринком пального у лютому

Директор ТОВ "Нафтогаз Ойл Трейдинг" Володимир Бичков в ефірі загальнонаціонального телемарафону зауважив, що споживачі можуть видихнути спокійно, адже до кінця зимового періоду на заправках не будуть змінюватися цінники у бік дорожчання.

Також можна не боятися нестачі пального: протягом грудня та січня обсяги імпорту з-за кордону не зменшувалися, тож трейдери змогли завести чималу кількість бензину, дизелю тощо, а українські мережі АЗС – зробити значні запаси на майбутнє.

"Поки ми не бачимо на найближчий час, що пальне буде дорожчати. Я сподіваюся, що ціни на нього в лютому будуть ще нижчими, падатимуть", – зауважив експерт.

Коли краще купувати пальне

Аналітик консалтингової компанії "НафтоРинок" Олександр Сіренко розповів сайту Pro Гроші, коли ціни на дизельне пальне матимуть найменші показники. За його словами, лютий буде показовим для тих українців, які закуповують дизельне пальне у великих обсягах. Адже саме цього місяця варто чекати найбільших змін в ціні. Вже в березні вартість може стати більш стабільною та зупинитися в русі зовсім.

Як самостійно перевірити якість бензину

На аркуш паперу потрібно капнути кілька крапель бензину. Після погляньте на папір. Там ви маєте побачити, що:

  • пляма має бути рівномірного кольору, без зайвих слідів та забруднень;
  • не повинно бути запаху горілої гуми;
  • папір під краплею пального не має сильно змінити колір.

Якщо тест зроблений за низьких температур, то поява кристалів льоду є поганою ознакою.

Раніше ми розповідали, що буде з вартістю пального у лютому. Також ми писали, чи приживеться в Україні заборона продажу пального за готівку. Більше про ситуацію на ринку пального читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.