Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Коли купувати дизель в Україні? Експерт назвав найкращий час для економії

На підконтрольній території наразі можна купити будь-який бензин, а також дизель та автогаз

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Україна має великий запас пального

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Пальне, як і інші важливі продукти та послуги для українців, вже неодноразово змінювали свої показники вартості з початку повномасштабного вторгнення. Люди вже звикли до різких стрибків цін на ринку. Однак останнім часом зміни стали менш значними. Ба більше, на заправках навіть можна помітити здешевшання продукту. Однак це не межа, і варто очікувати, що ціни впадуть ще більше.

Аналітик консалтингової компанії "НафтоРинок" Олександр Сіренко розповів сайту Pro Гроші, коли ціни на дизельне пальне матимуть найменші показники.

Я думаю, що нас очікують приємні новини. Все через ембарго, яке розпочало роботу 5 лютого. Європейські трейдери та наші українські привезли дуже багато нафтопродуктів. Тому оцей обсяг надлишковий, який був законтрактований, а також той обсяг, який ми отримали, він буде тиснути на ціну, – говорить експерт.

Українцям варто очікувати зменшення ціни й котирувань в Європі. Також продовжить падати ціна й на українському ринку, а особливо на гуртових точках.

Треба чекати на лояльність на заправках. На це впливатиме чимала кількість дизпального, – додав Олександр Сіренко.

За словами експерта, лютий буде показовим для тих українців, які закуповують дизельне пальне у великих обсягах. Адже саме цього місяця варто чекати найбільших змін в ціні. Вже в березні вартість може стати більш стабільною та зупинитися в русі зовсім.

Скільки коштує пальне в Україні

За даними порталу Мінфін, пальне на українському ринку знову змінило свої показники, але лише на користь водіям. Адже за кілька днів продукт став дещо дешевшим. Наразі ціни такі:

  • бензин А-95 преміум – 50,07 грн/л (-1,028%);
  • бензин А-95 – 48,19 грн/л (-0,986%);
  • бензин А-92 – 47,34 грн/л (-0,021%);
  • дизельне пальне – 51,95 грн/л (-1,123%);
  • автомобільний газ – 26,22 грн/л (-0,682%).

На підконтрольній території можна купити будь-який бензин, а також дизель та автогаз. В тимчасово окупованих населених пунктах, зокрема Луганської, Донецької та Херсонської областей, не завжди вдається знайти бензин А-95 преміум та А-92.

Перевірити якість бензину можна завдяки паперу

Про етапи тесту ви можете більше дізнатися у нашому матеріалі. Однак після перевірки можуть бути такі результати:

  • якщо папір після випаровування залишився білим, значить, нічого небезпечного у зразку немає;
  • жирний слід говорить про вміст гасу та масляних сумішей у складі;
  • якщо аркуш стане кислотного кольору, щось не так із присадками;
  • якщо крапля стала кулькою, то це свідчить про наявність води.

Раніше сайт Pro Гроші вже писав про те, як отримати міжнародне посвідчення водія в Україні та які документи потрібні. Також ми повідомляли, що в Україні по-новому перевірятимуть водіїв на алкоголь.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.