Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Водіїв в Україні можуть штрафувати за "неправильне" лобове скло – що треба знати

Нагадаємо, що правила дорожнього руху забороняють використовувати покриття на лобове скло, які знижують видимість

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримати штраф

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українські водії можуть тонувати вікна своєї машини, але навіть у цьому випадку мають памʼятати про певні обмеження. Адже якщо ви не дотримуєтеся правил, то вам загрожують штрафи. Та варто памʼятати, що існують способи залишити тоновані вікна в рамках закону.

Про це пише ampercar.

Нагадаємо, що правила дорожнього руху забороняють використовувати покриття, які знижують видимість та впливають на прозорість скла. Якщо у вас виявили порушення, то ви можете заплатити 340 гривень штрафу. Якщо ви порушите правило повторно, то вас можуть позбавити прав строком на пів року або піддати адміністративному арешту строком на 10 діб.

Однак деякі правила все-таки дозволяють тонування лобового скла, якщо світлопропускання становить не менше 75%, а для інших поверхонь – не менше 70%. Тонувати дзеркала заборонено.

Зверніть увагу, що відсоток світлопропускання має визначатися спеціальним приладом. Тобто, якщо поліцейський не належним чином провів вимірювання світлопропускання, то ви маєте право оскаржити штраф.

Який дизель можна вважати якісним

Раніше ми вже писали про те, що це може визначити лише лабораторна експертиза. Однак, є деякі ознаки, за якими ви можете самостійно зрозуміти якість сировини, а саме:

  • немає осаду – хороша суміш має однорідну структуру, а при відстоюванні не залишає осаду на дні місткості. Якщо пальне залишає осад, це означає, що в ньому є велика кількість твердих частинок, здатних негативно вплинути на роботу двигуна;

  • має правильний колір – нормальний колір дизельного пального повинен бути жовтим або світло-коричневим;

  • має правильну в’язкість – він має бути не рідким, як бензин, але і не занадто тягучим.

Що робити, якщо заправили автівку неякісним бензином

Якщо сталося так, що на АЗС водію продали неякісне пальне, тоді потрібно:

  • зафіксувати проблему;

  • зберегти чек;

  • звернутися до Держпродспоживслужби;

  • вимагати відшкодування грошей;

  • надати розголосу даній ситуації. Найефективніший для цього спосіб — опублікувати інформацію в одній із соціальних мереж.

Дотримуючись цих порад, можна врятувати автомобіль від серйозних проблем.

Чи "вибухнуть" ціни на пальне взимку

Раніше у коментарі сайту Pro Гроші Олександр Сіренко вже розповідав, що наразі поки досить рано говорити про ціни та попит на пальне взимку. Однак те, що до зими потрібно вже готуватися – факт.

В цей період великого попиту на сировину не буде. Адже для генераторів, якими люди скоріш за все будуть користуватися в опалювальний період, потрібно небагато пального. Наприклад, на 5 генераторів ви використаєте пального, як на одну автівку.

Якщо вас зацікавила дана тема, то більше читайте за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що водіям не доведеться платити за порушення ПДР і розповідав, що може врятувати від штрафу. Також ми повідомляли, які дорожні знаки можна ігнорувати водіям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.