Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Водії про це забувають! Як варто їздити під час туману

Під час руху в тумані у водіїв зникає відчуття небезпеки, а тому вони забувають про банальні правила

Колаж: Pro Гроші

У туманну погоду збільшується кількість аварій

Колаж: Pro Гроші

Наразі в Україні доволі часто може бути туман, який заважає водіям повністю оцінити ситуацію на дорозі. Однак існують певні правила, як необхідно поводити себе на дорозі, аби з вами не сталося неприємностей.

Про це пише 24 канал.

Знижуйте швидкість

Рух у тумані має одну важливу у психологічному плані особливість – відсутність відчуття небезпеки. Ви не бачите загрозливих чинників, ніщо не заважає машині рухатися вперед, і через це водій поступово прискорюється.

Ситуація погіршується і тим, що через туман поверхня дороги буде мокрою, а тоді гальмівний шлях буде більше звичайного.

Використовуйте світло правильно

У таку погоду водії мають вмикати ближнє світло фар та задні габаритні вогні. Це не лише для того, щоб водій краще бачив дорогу. Тоді вас зможуть бачити й інші водії.

У дуже густий туман можна увімкнути задній протитуманний ліхтар, але пам’ятайте, що він може засліплювати водія машини, що їде позаду.

Зупиняйтеся правильно

У туманну погоду збільшується кількість аварій. Здебільшого це наїзд на повному ходу на транспорт, який залишили або на проїзній частині, або на узбіччі надто близько до неї. Намагайтеся зупинятися в стороні від дороги.

Якщо ж вам довелося стояти на узбіччі або самій проїзній частині, то увімкніть аварійку та встановіть знак аварійної зупинки.

Що може змінитись на ринку пального

Головний редактор, аналітик НафтоРинку Олександр Сіренко у коментарі сайту Pro Гроші розповів, що оптова ціна на бензин і дизель може знизитись, оскільки зросла пропозиція через нарощування імпорту. Але ціна для споживача навряд зміниться.

Через те, що у світі впали котирування, відбулись зміни на ринку дизельного пального. Відносно дешево котирувалась нафта і, відповідно, нафтопродукти продавались дешевше, ніж 1 000 доларів за тонну в Європі. Деякі оператори змінили ціни, але несуттєво, і це ніяк не вплинуло на загальну картину.

Скільки коштуватиме пальне у 2023 році

В Україні наступного року вартість автомобільного пального може зрости. АЗС можуть підвищити ціни на 20%.

Такий прогноз міститься в інфляційному звіті, який оприлюднив Національний банк України.

Як розраховують у Нацбанку, у 2023 році пальне дорожчатиме не так сильно. Ціни стримуватиме поступове зниження вартості нафти на глобальних ринках. Пальне здорожчає за рахунок повернення системи оподаткування палива на довоєнний рівень.

Розповідаємо детальніше про правила зберігання автомобіля взимку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.