Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Прості, але важливі поради: що має зробити кожен водій перед зимою

Розповідаємо, що варто зробити водієві взимку, щоб їзда була безпечнішою та комфортнішою

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Важливі поради для водіїв взимку

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Зимовий період вважається одним з найбільш небезпечних як для початківців, так і для досвідчених автомобілістів. Зимою дороги в містах і селах перетворюються у справжнє випробування, адже вони покриваються снігом, льодом або багнюкою.

AUTOMARKET розповідає, що має зробити кожен водій перед зимою.

Боротьба з конденсатом і замерзанням скла

Існує декілька способів ефективної боротьби з конденсатом на вікнах авто. Перший з них – це постійна циркуляція теплого повітря в салоні машини. При цьому обдув має бути направлений в сторону лобового скла і бокових зеркал заднього виду.

Боротися з конденсатом також допомагає використання взимку резинових килимків. Вони не поглинають вологу, не даючи їй осідати у вигляді крапель на вікнах машини.

Щоб не допустити замерзання вікон, перед завершенням поїздки потрібно виключити пічку салону і трохи опустити бокове скло машини. На парковці треба відкрити двері і почекати приблизно 2–3 хвилини.

Замерзання гумових ущільнювачів в дверних отворах авто

Для того щоб резинки не замерзали, їх потрібно тримати в постійній чистоті й перідично обробляти силіконовим мастилом у вигляді спрея.

Перед тим як залишити автомобіль на парковці, резинки дверних отворів потрібно рівномірно обприскати.

Методи боротьби із замерзанням дверних замків

Ця проблема розповсюджена серед багатьох автомобілістів, які змушені залишати свої машини на відкритих парковках. Щоб вирішити її, існує декілька способів. Перший з них полягає у використанні розігрітого ключа. Його потрібно акуратно вставити в скважину дверного замка і почергово повернути в різні сторони. Тепло від ключа розтопить лід і замок відкриється.

Ще один метод полягає у використанні дезинфікуючого засобу для рук. У його склад входить спирт, який допоможе швидко розтопити лід і розблокувати машину.

Боротьба з примерзаючими двірниками

Найбільш розповсюджений метод вирішення цієї проблеми – натирання м'яких лопастей склоочисників спиртом.

Другий метод – використання картонних коробок або інших виробів з картону. Підставивши їх під двірники і залишивши на ніч, ви не допустите примерзання очисників до лобового і заднього скла.

Очистка машини від снігу

Краще всього для очистки машини підійде щітка-шкребок. Міцності щітки достатньо для зняття товстого шару снігу. Ворс на її кінці розпушений, за рахунок чого він менше дряпає ЛКП автомобіля.

Для володарів мінівенів і мікроавтобусів підійде щітка-скребок з телескопічною (висувною) рукояткою. Зберігати її краще всього в багажнику машини. А щоб не допустити просочування вологи на обшивку багажного відділення, краще використовувати килимок або покласти під щітку ганчірку.

Як зберігати автомобіль взимку

Зберігати автомобіль краще на вулиці або у сухому капітальному гаражі з організованою проточною вентиляцією. Але якщо зима морозна — краще на вулиці.

Низькі температури буквально виморожують вологу у повітрі і, як наслідок, будь-яку активність щодо поширення корозії.

Розповідаємо детальніше про правила зберігання автомобіля взимку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.