Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мороз вже на підході: як зберігати автомобіль взимку

Розповідаємо прості правила, що допоможуть правильно зберігати автомобіль взимку

Колаж: Pro Гроші

Жодних накидок на автомобіль не потрібно

Колаж: Pro Гроші

Підготовка машини до зими полягає в багатьох пунктах. Це і перевірка двигуна, і зміна шин, інші ремонтні роботи. Також ще одним з важливих факторів є вибір місця зберігання автівки взимку.

Редакція AUTO.RIA зробила підбірку порад, які допоможуть краще дбати про ваш автомобіль.

Де краще зберігати авто?

Зберігати автомобіль краще на вулиці або у сухому капітальному гаражі з організованою проточною вентиляцією. Але якщо зима морозна — краще на вулиці.

"Низькі температури буквально виморожують вологу у повітрі і, як наслідок, будь-яку активність щодо поширення корозії", — зазначили на платформі.

З іншого боку, зими нині швидше теплі, а тому, щоб уникнути попадання автомобіля під опади за нульової температури, коли вода вночі перетворюється на лід, краще все-таки ставити машину під дах.

"Якщо це капітальний гараж — бажано, щоб у ямі не було складу овочів, інакше днище гнитиме з потрійною швидкістю. І в жодному разі не можна надовго ставити авто в "мушлю": протягом доби такий гараж може спочатку значно нагрітися, а потім охолонути, внаслідок чого перепади температури повітря всередині можуть бути вищими, ніж зовні", — пояснюється на платформі.

Жодних накидок на автомобіль чи брезента не потрібно. Під брезентом збиратиметься волога, що може провокувати іржу.

Якщо хочеться убезпечити лакофарбове покриття — можна спорудити раму і зробити похилий дах, щоб на ньому не накопичувався сніг. У такому випадку матеріал не контактуватиме з кузовом і перешкоджатиме випаровуванню вологи.

Чи потрібно "перевзуватися" у листопаді?

Водії знають, що при температурі +8 градусів та нижче літні шини вже починають твердішати. А через це втрачається і частина їхніх якостей. Наприклад, гума більше ковзається по холодній дорозі, ніж чіпляється за неї. Це може бути небезпечно на ділянках, де утворилася крига.

Зазвичай, у листопаді морози будуть лише вночі та вранці. Літній гумі буде "некомфортно" на холодному асфальті. Також на деяких ділянках дороги острівці льоду можуть залишатися на весь день.

Розповідаємо детальніше, що треба знати про заміну шин взимку.

Нагадаємо, ціни на бензин та дизельне пальне на АЗС залишаються стабільними вже понад місяць, а ціни на скраплений газ пішли вгору. Детальніше про ситуацію з пальним, читайте у нашому матеріалі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.