Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ви точно це робили – яких помилок допускають водії при митті свого авто

Які популярні помилки при очищенні свого транспортного засобу допускають їх власники

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Потрібно уникати кругових обертів

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Майстер з автосервісу від Expect Car Care у Нідерландах поділився корисними порадами на TikTok, щоб водії знали, як доглядати за своїми транспортними засобами. У своєму відео він висвітлив чотири помилки, які слід уникати під час миття автомобіля.

Про це написало видання The Sun U.S.

Спочатку помийте колеса

Згідно з порадами експерта, важливо уникати миття кузова автомобіля перед очищенням коліс. Оскільки шини та диски зазвичай найбрудніші, їхнє миття в кінці може призвести до ризику розплескати бруд та жир на щойно очищене лакофарбове покриття.

Застосуйте ваш улюблений потужний мийний засіб, а потім ретельно промийте. Мийка високого тиску добре справляється зі складними забрудненнями. Утримуйте струмінь на безпечній відстані від шин, щоб уникнути їх пошкодження.

Обов'язкова попередня мийка

Розпочніть миття з нанесення засобу, який забезпечить захист фарби від плям і пошкоджень, особливо від мильних розводів, які можуть з'явитися під час очищення без нього.

Уникайте кругових рухів

Обирайте прямі рухи під час миття автомобіля і утримуйтеся від кругових рухів губкою або мийкою під тиском. Так ви забезпечите вашому авто блискуче та рівномірне покриття.

Захист після мийки

Після миття завжди застосовуйте захисний засіб для лакофарбового покриття. Це допоможе зменшити ризик мікроскопічних подряпин і збереже ваш автомобіль у відмінному стані.

Як прогріти своє авто менше ніж за одну хвилину

У одному зі своїх відеороликів інструктор з водіння поділився лайфхаком, як ефективно використовувати систему опалення та кондиціонування в автомобілі, щоб швидко підняти температуру.

"Найшвидший спосіб прогріти машину: увімкніть запалювання, не запускаючи двигун, і через п'ять секунд заведіть автомобіль. Залиште автомобіль на холостому ходу на 30 секунд, не більше, а через 30 секунд почніть рух і включіть пневмосистему. До цього моменту ви повинні відчути тепле повітря", – пояснив він.

У відеоролику інструктор сідає в автомобіль і, через декілька секунд, запускає двигун свого автомобіля. Він використовує цей час для активації обігріву автомобіля і дає йому попрацювати протягом 30 секунд перед тим, як рушити в дорогу.

Раніше ми писали, коли водіям варто "перевзувати" автомобіль. Також повідомляли, які помилки надовго зламають авто.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.