Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зимова безпека на дорозі: коли водіям варто "перевзувати" автомобіль

Варто змінювати літні шини на зимові тоді, коли температура опускається нижче певної позначки

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українцям варто памʼятати про заміну шин

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Вже не за горами холодна погода з дощами та снігами. А тому українським автомобілістам вже зараз варто задумуватися над тим, коли "перевзути" свої автомобілі, адже у цьому питанні не все так просто.

Про це пише Cars htuff.

Коли міняти шини на зимові

Затягування зі зміною літньої гуми на зимову досить небезпечно, адже перший снігопад може призвести до непередбачуваних ситуацій на дорозі. Саме тому багато водіїв помиляються, коли думають, що зимові шини призначені тільки для їзди по снігу або льоду, і коли на градуснику нижче нуля.

Річ у тому, що у виробництві для різних типів гуми застосовують різний склад. Саме тому, коли ви в літній гумі будете при +7 градусах і нижче, то вона починає "дубіти". Після того зменшуються властивості зчеплення, а тому і збільшується гальмівний шлях практично у два рази.

Через це варто змінювати літні шини на зимові тоді, коли температура опускається нижче нуля. Це відбувається тоді, коли максимальна денна температура не перевищує 5-6 градусів і тримається на такій позначці 5-7 днів. При такій погоді нічна температура часто йде в мінус.

На що звернути увагу при купівлі нових шин

По-перше, нові шини повинні відповідати моделі автомобіля. Також шини на осях повинні бути однаковими. Причому на цьому варто особливо загострити свою увагу.

Їзда з різними шинами на різних осях може бути небезпечною. Виходить, що у різних моделей шин може бути різний склад, а отже коефіцієнти зчеплення з дорогою можуть відрізнятися. Тому під час гальмування автомобіль може поводитися непередбачувано.

Для чого потрібно мити двигун

Так можна зменшити ризики різноманітних поломок, які виникають через пил та бруд. А ще, якщо помити мотор, то можна помітити усілякі патьоки робочих рідин.

Двигун варто мити двічі на рік. Робити це можна самостійно або за допомогою фахівців. Найкраще це робити навесні або восени. Але не забувайте, що в несприятливих умовах неправильно вимитий двигун може зазнати впливу корозії.

Також перед тим, як братися за миття двигуна, визначтеся з засобами для чищення. А ще краще — мийте двигун з допомогою апарату високого тиску. А ось важкодоступні місця мотора миються за допомогою пензлів різного розміру.

Більше про це ви можете прочитати вже в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми писали, як в Україні зміняться правила отримання водійських прав. Також ми розповідали, які права на АЗС є у кожного водія.

Ще прочитайте про те, чи варто українцям переживати за дефіцит пального. Також повідомляли, за які порушення водіїв позбавляють права керувати авто.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.