Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нововведення від МВС: чи потрібна довідка з ТЦК для купівлі та продажу авто

Деякі українці не зможуть купувати та продавати транспортні засоби без довідки з військкомату

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деякі українці не зможуть купити авто без довідки від ТЦК

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Останнім часом в Інтернеті активно поширюється інформація, що українці більше не зможуть купувати та продавати авто без довідки з ТЦК. Такі чутки є частково правдивими, але тут не без нюансів.

Про це розповіли представники зазначили у пресслужбі МВС.

Кому потрібні довідки з ТЦК?

Сервісні центри, які спеціалізуються на обслуговуванні автомобілів та інших транспортних засобів декілька раз вимагали від деяких українців довідку із відміткою голови Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Вони потрібні були у випадку перепродажі чи купівлі автомобіля. Представники МВС прокоментували такі дії.

В Міністерстві внутрішніх зазначили, що фізичні особи, які бажають продати чи купити автомобіль не повинні надавати довідки чи будь-які інші документи із ТЦК. Вони можуть проводити будь-які операції із власним транспортном і сервісні центри не можуть вимагати у них подібних документів.

Проте, юридичні особи, при покупці чи продажу транспортного засобу все ж будуть змушені надати довідку із Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Особливо це стосується ситуацій, коли обидва учасники є господарями транспорту.

Навіщо від юридичних осіб довідка з ТЦК?

В Міністерстві внутрішніх справ пояснили, що юридичні особи повинні надати довідку із ТЦК в обов'язковому порядку. Робиться це для того, щоб досконало перевірити транспортний засіб на предмет військової служби. Там зазначають, що такі вимоги потрібні для того, щоб запобігти незаконному вивезенню будь-якого військового транспорту, а також для захисту нацбезпеки.

Деталі, щодо вимог документів від юридичних чи фізичних осіб можна знайти на офіційному сайті Міністерства внутрішніх справ України.

Кому не можна забронювати номерні знаки?

Віднедавна громадянам України дозволили обирати номерні знаки на власні автомобілі, проте, така послуга доступна не всім. В МВС повідомили, що українці, які не приходили до сервісних центрів МВС протягом 10 років не можуть забронювати знаки.

Проте, цю проблему можна швидко вирішити. Для цього слід замінити водійське посвідчення. Зробити це можна в місцевому сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ. Після успішної заміни водійського посвідчення громадянин України зможе обрати номерний знак для своєї автівки та забронювати його в онлайн-режимі.

Надаємо, раніше ми писали про повернення "нульового розмитнення" в Україні. Також ми повідомляли про те, у кого можуть забрати автомобілі під час мобілізації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.