Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Водійські права в Україні видаватимуть по-новому – що змінилося

Головний сервісний центр МВС повідомив про зміни у правилах видачі водійських посвідчень

Колаж: Pro Гроші

Українці можуть змінити чи відновити права у будь-якому сервісному центрі МВС

Колаж: Pro Гроші

Громадян України порадували новиною, що відтепер власники водійських прав можуть відновити чи обміняти своє посвідчення у будь-якому сервісному центрі без необхідності звертатися до установи за місцем реєстрації.

Подробиці розповів Головний сервісний центр МВС в Telegram-каналі.

Як зазначено в повідомлені, українці більше не зобов’язані подавати запит на обмін чи відновлення водійських прав у сервісний центр, який територіально розміщений у населеному пункті – місці реєстрації людини. Це саме стосується потреби скласти екзаменаційне тестування на отримання документу.

"Відтепер немає різниці, куди звернутися, аби відновити документи, скласти іспити чи обміняти посвідчення водія. Це можна зробити будь-де, незалежно від місця вашої реєстрації", – зауважили в пресслужбі відомства.

Тобто, сервісні центри працюватимуть за принципом екстериторіальності. Термін означає, що особа за власним бажанням може обрати місце виконання свого запиту. Подібна система запроваджена також для подання заяви про призначення/перерахунок пенсії, яку надають разом із необхідними документами.

ВПО можуть скласти практичний іспит без обмежень

Потреба у змінах і збільшенні відомств, які працюють за принципом екстериторіальності, – результат повномасштабного вторгнення Росії. Адже від початку війни чимало українців змінили місце проживання, переїхали у більш безпечні регіони або взагалі виїхали за межі держави.

Ця причина стала поштовхом ініціювати, зокрема, функціонування можливості обміну водійського посвідчення у Варшаві для громадян України. Для цього потрібно відвідати відокремлений підрозділ ДП "Документ" і протягом дня покинути відділення з новеньким документом.

Головний сервісний центр МВС додав, що громадяни, які стали вимушеними переселенцями, можуть з вівторка до суботи з 9:00 до 18:00 отримати посвідчення водія або скласти практичний іспит у будь-якому відділені без прив’язки до сервісного центру, у якому було складено теоретичний іспит.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Volkswagen представив незвичайний електромобіль. Також ми повідомляли, як тепер отримують водійські права в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.