Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не лише ПДР: які знання врятують кожного водія-початківця

Є деякі нюасни, про які повинен знати кожен автомобіліст-початківець перед тим, як виїхати на дорогу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ці поради додадуть водіям упевненості

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Для кожного водія обов'язковими є знання Правил дорожнього руху і правил водіння. Але навіть їх досконале знання не зробить людину хорошим водієм.

Розповідаємо, що повинен знати кожен початківець, який планує керувати автомобілем.

5 важливих пунктів про водіння

Перед тим, як сідати в авто, потрібно вивчити його і зрозуміти, як він працює. Кожна машина схожа за принципом роботи, але відмінності є, і їх краще зрозуміти ще до того, як щось трапиться посеред дороги через їх незнання.

По-перше, в самому салоні потрібно досконало знати, яка кнопка і який значок за що відповідає. По-друге, всі механізми працюють переважно під капотом. Розуміючи, чому як працює кожен елемент, впевненості і відчуття контролю під час поїздок стає більше.

Також, коли водій розуміє кожен механізм, поремонтувати авто стає значно легше. Такі знання корисні ще й тим, що під час ремонту в майстерні вас не зможуть надурити на гроші і змусити купити деталь чи замовити послугу, яка не була потрібною.

Крім того, починаючи їздити на певному транспорті, потрібно вивчити його поведінку. Наскільки чутливі педалі, як різко треба повертати руль тощо. Зазвичай, вчитися їздити краще при сприятливій сухій погоді в безпечних умовах. Коли ви вже зрозумієте, як керувати автомобілем в ідеальних умовах, слід підготуватися до поганих.

Дощі, сніг, ожеледиця роблять авто менш керованим, а тому треба одразу зменшувати швидкість, збільшувати дистанцію з іншими машинами, уникати потенційно небезпечних ситуацій та не ризикувати.

Ще одна важлива навичка – як правильно поводитися при ДТП. Якщо аварія сталася, то спершу треба переконатися що ви і пасажири цілі, що авто не горить, і потім вимкнути машину. Також треба перевірити, що відбувається з авто і в якому стані водії і пасажири транспортного засобу, з яким стався інцидент.

Це першочергові дії. А далі є протокол, за яким всі водії мають діяти в таких ситуаціях. Його також вивчають всі водії-початківці.

Врешті-решт, важливе правило, яке водії мають не лише знати, а і строго дотримуватись, – ні в якому разі не можна сідати за кермо після вживання алкоголю. Це змінює загальний стан людини, знижується уважність, реакція, відчуття авто. Все це може призвести до дуже поганих наслідків як і для водія, так і для інших учасників дорожнього руху.

Чи можна заливати А-92 бензин замість А-95

Раніше ми розповідали, що найпоширенішим видом бензину в Європі є А-95. І саме на нього орієнтуються виробники авто і переважно створюють двигуни під це пальне. Згідно з правилами, якщо двигун розрахований на А-95, то його і треба заливати, бо решта бензинів будуть приносити йому шкоду.

Також при використанні одного бензину замість іншого збільшується витрата пального. Водночас коли дивитись на ціни, то А-92 дешевший за А-95, і в цьому сенсі економія все ж таки є.

Ми також писали, що сталося з якістю бензину на різних АЗС після завершення кризи пального і як зросли ціни на бензин і дизпаливо після повернення акцизів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.