Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Дії з'явиться послуга, на яку чекали усі водії – що вона передбачає

Розповідаємо, як зміниться життя українських водіїв вже незабаром та чому

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Яка нова послуга у Дії з'явиться для водіїв

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні деякі водії зможуть замовляти доставку посвідчення через Дію. Відповідну послугу наразі тестують, до цього процесу можуть долучитися й українці.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Таким чином, як пояснив чиновник. водіям більше не потрібно буде їхати у сервісний центр МВС для того, аби забрати документ. Тепер посвідчення доставлятимуть кур'єром або ж на відділення Укрпошти через Дію.

За словами Федорова, послугою зможуть користуватися водії-новачки, у яких закінчився дворічний термін дії першого посвідчення.

"Також послуга доступна автовласникам, які загубили, пошкодили або їм потрібно змінити персональні дані чи отримати пластикове посвідчення", — сказав він.

Як долучитися до бета-тесту послуги

Зазначається, що українці можуть долучитися до тестування, якщо:

  • вони мають водійське, що потребує заміни;
  • у них є ID-картка або закордонний паспорт, зареєстроване місце проживання або посвідку на проживання;
  • мають податковий номер (РНОКПП).

Штрафи за порушення ПДР

Нещодавно на офіційних ресурсах Міністерства внутрішніх справ відновили можливість для водіїв оплачувати адміністративні порушення правил дорожнього руху. Водії можуть не тільки платити за вже відомі штрафи, а й оперативно дізнаватися про нові постанови або зміни їх статусу.

До того ж вони можуть розраховувати на 50% знижку, якщо сплатять штраф впродовж десяти банківських днів після того, як їм повідомлять про постанову.

Що ще нового з'явиться у Дії

У застосунку незабаром з'явиться інформація про "Пункти незламності". За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, це буде окремий сервіс, на якому громадяни шукатимуть інформацію про кожен пункт, яке у ньому є обладнання та де саме воно розташоване.

Дія для школярів

Раніше ми вже повідомляли про плани Мінцифри створити аналог додатка Дія, який буде корисним для школярів. Додаток назвуть Мрією.

Наразі відомо, що його функціонал складатиметься з цікавих даних. Наприклад, у ньому буде:

  • інформація про вчителів;
  • електронні щоденники;
  • навчальні матеріали;
  • інформація про грантові програми тощо.

Раніше ми писали про найважливіші події для водіїв, які сталися в Україні впродовж останнього тижня. Також ми писали, чи є в Україні бензин найкращої якості.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.