Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як сплатити штраф за порушення ПДР в Україні онлайн: у МВС розповіли про оновлення

В Україні знову працює ресурс, на якому водії можуть онлайн сплачувати штрафи за порушення ПДР

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть онлайн оплачувати за адміністративні порушення ПДР

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В українців знову є можливість сплачувати адміністративні порушення правил дорожнього руху, які потрапили на відео чи фотофіксацію, на офіційних ресурсах Міністерства внутрішніх справ. Оплачувати штрафи можна з 4 жовтня.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Як дізнатися про порушення

Ця інформація відтепер доступна:

  • на офіційному сайті МВС;
  • в офіційному мобільному застосунку міністерства — "Штрафи ПДР" для Android та IOS;
  • у Telegram-боті "Штрафи ПДР".

На офіційних сервісах можна не тільки сплатити вже відомі штрафи, а й оперативно отримувати інформацію про нові постанови або зміни їх статусу.

Як оплатити штраф зі знижкою

У МВС розповіли, що в українців є нагода отримати 50% знижку, якщо оплатити штраф впродовж десяти банківських днів після того, як вам стало відомо про постанову.

За яке порушення водіїв не можуть карати

Якщо в автівці у водія відсутні медична аптечка, справний вогнегасник чи знак аварійної зупинки — це порушення не підпадає під ознаки адміністративного правопорушення, які є у статті 121 КУпАП. Це означає, що патрульні не мають права штрафувати водія.

Але є ситуації, коли штрафи за відсутність вогнегасника та аптечки є виправданими. Покарання не зможуть уникнути водії, які займаються пасажирськими перевезеннями.

За відсутність у їхніх транспортних засобах вогнегасника чи аптечки передбачений штраф на підставі ст. 121 КУпАП у розмірі 680 гривень.

Чому водій може втратити право сідати за кермо

У ПДР вказані причини, через які у водія можуть відібрати водійські права. Власне, право на кермування громадянин може втратити за їзду без посвідчення водія. А також:

  • через відсутність взагалі водійського посвідчення (наприклад, неповнолітні або ті, хто не вчився й не складав спеціальні іспити в МВС);
  • якщо посвідчення водія є протермінованим;
  • якщо категорія транспортного засобу не відповідає категорії у посвідченні;
  • якщо суд позбавив водія права керувати транспортним засобом.

До того ж, згідно з ПДР, керувати автомобілем заборонено у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння, під впливом лікарських препаратів, через які знижується увага та швидкість реакції, у хворобливому стані або стані стомлення.

Новий штраф для водіїв

Нещодавно в Україні посилили покарання для людей, які, попри рішення суду про позбавлення їх водійського посвідчення, продовжують їздити за кермом. Відтепер, за повторне порушення водіям доведеться віддати 40 800 гривень.

Раніше ж в Україні за аналогічне порушення карали штрафом у розмірі 510 гривень. Для багатьох порушників розмір штрафу був несуттєвим, тому вони продовжували їздити на автівках.

Раніше ми пояснювали, як можна зрозуміти, що бензин неякісний. Також ми писали, за які послуги Сервісних центрів МВС українцям доведеться платити більше.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.