Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Дії анонсували нову послугу: яке нововведення чекає на українців

Прем'єр-міністр України розповів про нову функцію застосунку "Дія", та чим віна буде корисною для українців

Фото: Дія/Facebook, УНІАН. Коллаж: Pro Гроші

Дія запускає новий сервіс

Фото: Дія/Facebook, УНІАН. Коллаж: Pro Гроші

Вся важлива інформація про "Пункти незламності" буде доступною в застосунку "Дія". Планують створити зручний сервіс, за допомогою якого українці зможуть знайти інформацію про кожен пункт, наявне в ньому обладнання та місцезнаходження.

Про це розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

"Після закінчення опалювального сезону наш уряд продовжував удосконалювати мережу. Тож на виконання завдання глави держави доручив міністерствам цифровізувати дані про "Пункти незламності" в Дії", – розповів прем'єр-міністр.

Для чого необхідні "Пункти незламності"

Українцям прогнозують нелегку зиму через агресію РФ, адже можуть відбуватися аварійні та планові відключення електроенергії. Через масовані ракетні обстріли російських окупантів немає впевненості, що світло і зв'язок будуть наявні постійно. Для розв'язання цієї проблеми в Україні відкрили Пункти незламності.

Це місце, яке у випадку блекауту цілодобово та безплатно приймає людей і надає можливість зігрітися, випити гарячі напої, підзарядити гаджети, відпочити, скористатися інтернетом чи аптечкою.

В "Дії" з'явиться ще одна важлива послуга

Після чергового оновлення застосунку "Дія, українці можуть оплатити штрафи за адміністративні правопорушення лише за кілька хвилин в мобільному додатку.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров запропонував українцям долучитися до бета-сервісу. Однак це можуть зробити лише ті громадяни, які досягли 16 років, мають верифікований РНОКПП у Дії та судову справу зі штрафом за адмінпорушення.

Як "Дія" полегшує життя ФОПам

На порталі запрацювала послуга для фізичних осіб-підприємців. Тепер українці можуть швидко закрити ФОП онлайн, уникнувши перевірок з боку податкової.

Послуга цілком автоматизована, скористатися нею можна у кілька кліків на сайті. Вона доступна для українців з РНОКПП (реєстраційний номер облікової картки платника податків), а також підприємців, які використовують паспортні дані замість картки платника податків.

Раніше ми також розповідали про те, які 5 нових сервісів Дії було анонсовано, та в чому була причина перебоїв у роботі сервісу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.