Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Щоб не було кота в мішку: як правильно перевірити автомобіль перед покупкою

Попросити у власника документи про повну історію обслуговування та ремонту автомобіля

Фото: pexels. Коллаж: Pro Гроші

Ретельно огляньте машину

Фото: pexels. Коллаж: Pro Гроші

Українці стали частіше купувати дешеві машини з пробігом. Це не погано, адже у такому випадку вам вдасться зекономити. Але треба знати, як правильно обрати вживане авто, щоби воно було у хорошому стані.

Про це OBOZREATEL.

Як перевірити машину перед покупкою

  • Ретельно огляньте машину зовні на предмет подряпин, слідів ударів, іржі та інших механічних пошкоджень.

  • Перевірте, в якому стані шини. Вони мають бути цілими, без тріщин, а протектори на всіх колесах повинні мати достатню глибину і бути зношеними рівномірно.

  • Зазирніть у всі відсіки для технічних рідин – мастила, гальмівної рідини, охолоджувача. Добросовісний продавець заповнює їх перед передачею авто покупцеві.

  • Переконайтесь, що світлова та звукова сигналізація справні. Фари, поворотні сигнали, гальмівні ліхтарі – все має бути в робочому стані.

  • Так само має бути справною електрична система. Тут необхідно перевірити акумулятор, аудіосистему та інші її компоненти.

  • Перевірка двигуна, окрім іншого, має включати тест системи випуску, наявність чи відсутність сторонніх звуків при роботі та диму з вихлопної труби.

  • Оглянути потрібно також гальмівну систему, включно з колодками та дисками. Вони мають бути справними й діяти без збоїв.

  • Ремені безпеки та аварійні подушки також годиться оглянути й протестувати.

  • Фахівці не радять купувати авто без тест-драйву. Ви маєте відчути, як їде автомобіль і зрозуміти, чи буде вам комфортно за його кермом.

Також варто перед тим, як купувати авто, попросити його власника документи про повну історію обслуговування та ремонту автомобіля. Тут головне переконатися, що машина не пережила масштабну реставрацію і за нею добре доглядали.

Перевірте усі дані про попередніх власників, дізнайтесь нюанси щодо стану документів на машину та вартості її страхування й обслуговування.

Яка буде вартість пального в березні

Раніше ми вже розповідали вам про те, що більшість водії очікували подорожчання пального ще в лютому через санкції. Вони передбачали заборону обігу російських нафтопродуктів у Європі.

Однак наразі наші сховища заповнені різними видами пального, а ціни у Європі навіть трохи впали. Саме тому бензин та дизель стали дешевшими. Ця тенденція збережеться і в березні.

У першій половині лютого постачання пального були чималі, а от попит на нього був не таким великим. Тому ми в березень заходимо із залишками. Дорожчати бензин чи дизель не будуть. Немає на це причин, – говорить аналітик консалтингової компанії "НАФТОРИНОК" Олександр Сіренко.

Експерт додає, що в березні вартість дизелю може знизитися на 4 гривні, а бензин здешевшає на 3 гривні. Детальніше про ситуацію на ринку пального читайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав, для кого пропонують зберегти безплатне розмитнення авто через війну. Також ми повідомляли, які автомобілі найбільше розчарували водіїв у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.