Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Про це знають не всі – небезпечна помилка, яку роблять водії з новими машинами

Експерт стверджує, що треба привчити себе робити короткий огляд автомобіля перед поїздкою

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Водії мають дотримуватися певних правил

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Нова машина – радість для водія. Однак через певні емоції водії можуть забувати про деякі правила, ігнорування яких може призвести до фатальних помилок.

Про це сайту Pro Гроші розповів директор автошколи "Форсаж-12" Максим Тиран.

Перша та найголовніша проблема водія – невпевненість. Якщо ви не до кінця впевнені в чомусь, то краще взагалі цього не робити, адже саме це може стати причиною небезпеки на дорозі.

Якщо вас напружують складні перехрестя в час пік, просто виберіть інший маршрут або виїжджайте в інший час, коли немає стільки транспорту.

Можливо ви витратите трохи більше часу, але збережете нерви, – говорить експерт.

Вивчіть свою нову машину, а також запам’ятайте знаки, світлофори та повороти тощо.

Не метушіться. Не робіть цього навіть в тому випадку, якщо сигналять позаду. Здійснюйте маневр тоді, коли впевнені в безпечності його завершення.

Інші почекають. Якщо поквапитися, то ви потрапите в аварію, а це все одно займе значно більше часу і нервів, – додав експерт.

Привчіть себе робити короткий огляд автомобіля перед поїздкою. Киньте погляд на колеса, подивіться, чи нічого не капає з-під вашого авто, періодично поглядайте під капот та перевіряйте рівень всіх рідин.

Більшість водіїв забувають про безпечну швидкість, коли купують новий автомобіль. Але памʼятайте, чим більша швидкість, то тим коротша дистанція. Більшість ДТП трапляються саме через недотримання дистанції.

Переконайтеся, що ваш автомобіль укомплектований аптечкою, вогнегасником, що є накачана запаска, домкрат та інші необхідні речі.

Коли купувати дизель в Україні? Найкращий час для економії

Раніше ми вже розповідали про те, що водії вже зараз на заправках помітити здешевшання продукту. Однак це не межа, і варто очікувати, що ціни впадуть ще більше.

Я думаю, що нас очікують приємні новини. Все через ембарго, яке розпочало роботу 5 лютого. Європейські трейдери та наші українські привезли дуже багато нафтопродуктів. Тому оцей обсяг надлишковий, який був законтрактований, а також той обсяг, який ми отримали, він буде тиснути на ціну, – говорить аналітик консалтингової компанії "НафтоРинок" Олександр Сіренко.

За словами експерта, лютий буде показовим для тих українців, які закуповують дизельне пальне у великих обсягах. Адже саме цього місяця варто чекати найбільших змін в ціні.

Вже в березні вартість може стати більш стабільною та зупинитися в русі зовсім. Детальніше ви можете прочитати в нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, для кого пропонують зберегти безплатне розмитнення авто через війну. Також ми повідомляли, які автомобілі найбільше розчарували водіїв у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.