Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Які автомобілі найбільше розчарували водіїв у 2023 році – топ-10 моделей

Споживачі поділилися враженнями від користування новими автомобілями, актуальними також для українського ринку

Фото: Freepik, Autotrader. Колаж: Pro Гроші

Якими автомобілями найбільше незадоволені споживачі у 2023 році

Фото: Freepik, Autotrader. Колаж: Pro Гроші

Американська некомерційна споживча організація Consumer Reports щороку опитує людей стосовно рівня їхнього задоволення автомобілем, придбаним нещодавно. Так формується рейтинг машин, які не виправдали очікування.

Про це йдеться у дослідженні компанії за 2023 рік.

Щоб опитування мало статистичне значення, аналітики з Consumer Reports розсилають комплексні запити десяткам тисяч споживачів. За основу беруться характеристики, які можна оцінити неозброєним оком і які спричиняють найбільше незручностей власникам транспортних засобів. Наприклад, вони мають детально описати, з якими несправностями у роботі автівки зіткнулися, яке обслуговування від продавця отримали тощо.

Важливим є запитання, що стосується загального вдоволення автомобілем: люди повинні дати відповідь, чи порадили б комусь іншому купити аналогічну модель. І хоч опитування покриває лише американський ринок, серед представлених моделей є чимало таких, що актуальні для України. Власне, вдалося з’ясувати, які 10 машин найменше задовольняють своїх власників:

  • Volkswagen Atlas Cross Sport – 38%;
  • Mercedes-Benz GLB – 39%;
  • Infiniti QX50 – 40%;
  • Mercedes-Benz GLA – 45%;
  • Jeep Compass – 46%;
  • Kia Seltos – 48%;
  • Volkswagen Taos – 48%;
  • Nissan Kicks – 49%;
  • Nissan Altima – 51%;
  • Kia Forte – 51%.

Як видно, американці найменше задоволені позашляховиком Volkswagen Atlas Cross Sport. Лише 38% респондентів відповіли ствердно на питання, чи можуть його порекомендувати як хороший автомобіль. До антирейтингу також потрапили машини преміумкласу, наприклад, Mercedes GLB та Infiniti Q50. На жаль, автори дослідження не навели аргументи, чому власники вважають ці моделі не оптимальним варіантом для купівлі.

Які моделі купували найбільше у 2022 році

За минулий рік споживачі придбали понад 70 млн автівок: найбільше транспортних засобів купують у Китаї (22,14 млн од.), на другому місці в рейтингу – Сполучені Штати Америки (13,65 млн од.), а третю сходинку займає Індія (3,82 млн авто).

Аналітики з’ясували, які моделі мали найбільший попит у світі. Водії продовжують надавати перевагу Toyota Corolla, яких за 2022 рік реалізували 1,12 млн одиниць. Другу позицію зайняла Toyota RAV4, цих автівок продали 869 955 штук. А замикає трійку лідерів Ford F-Series з результатом 786 757 куплених од. Також у десятку ввійшли Honda CR-V (600 679 од.) та Tesla Model 3 (595 747 од.).

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці по-новому складатимуть іспити для отримання водійських прав. Також ми повідомляли, що неіснуючий Ford Mustang продали за півмільйона доларів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.