Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ще в одному польському місті можна обміняти водійське посвідчення

Записатись на обмін можливо як онлайн, так і в порядку живої черги

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Послуга надається лише особисто

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ще в одному польському місті, у Ґданську, дозволили обмінювати посвідчення водія.

Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС.

Послуга надається:

  • у разі зміни анкетних даних водія;
  • коли закінчився термін дії посвідчення водія, виданого вперше на 2 роки;
  • у разі пошкодження посвідчення.

Записатись на обмін можливо як онлайн, так і в порядку живої черги в приміщенні ДП "Документ" за адресою: Ґданськ, 80-809, Cienista, 30, (ТЦ Kaufland – Galeria Chelm).

Важливо, послуга надається лише особисто та за наявності фізичного документу.

Нагадаємо, від кінця серпня у Варшаві за адресою 02-222, Єрусалимська алея, 179, ТРЦ Blue City також працює центр ДП "Документ", де можна обміняти українське посвідчення водія.

Водії зі своїм запитом повинні особисто прийти у відділення державного підприємства "Документ", принести фізичне посвідчення та забрати новеньке протягом одного робочого дня.

Процедура створена саме для обміну, а не відновлення, тобто тільки при наявності фізичного документу на руках, який потрібно надати адміністратору ДП "Документ" у Варшаві. Якщо власник його втратив або документ викрали, доведеться звернутися до сервісного центру МВС на території України.

Правила видачі посвідчення водія в Україні

В Україні з 14 грудня можна буде реєструвати авто чи оформити посвідчення водія без використання пластикових бланків.

Кабмін вніс зміни до двох постанов, які регулюють отримання посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів. Відповідно до змін, найближчим часом отримування посвідчення водія чи техпаспорту на автомобіль у пластиковому вигляді стане необов'язковим.

Електронні варіанти документів, тобто, е-посвідчення водія та е-свідоцтво про реєстрацію транспортних засобів можуть стати єдиними наявними у людини документами, що дають право керувати транспортними засобами.

Якщо раніше при реєстрації авто або при отриманні посвідчення водія обов’язковим було оформлення бланків цих документів, то з середини грудня від бланків можна відмовитися зовсім.

Раніше ми писали про те, що в Україні можуть змінитися правила для пішохідів. Також ми повідомляли, що в Україні оновили перелік хвороб, з якими не можна за кермо.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.