Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росіянам там не раді – яка ще країна закриває кордони для автомобілів з РФ

Заборона почне діяти вже з 3 жовтня та пошириться на легкові автомобілі з російською реєстрацією

Фото: ДПСУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Болгарія закриває кордон для авто з Росії

Фото: ДПСУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Все більше країн відмовляються впускати на свою територію автомобілі на російських номерах. До цього списку приєдналася Болгарія. Кордон для автотранспорту з Росії закривається з 3 жовтня.

Про це повідомило видання Tribune.

Директор Прикордонної поліції Болгарії Антон Златанов уточнив, що країна закриє кордон для автомобілів із російськими номерами вже до кінця сьогоднішнього дня.

"Ми дуже активно працювали з четверга по вчора. Я впевнений, що до кінця дня заборона на в'їзд російських автомобілів в нашу країну почне діяти й на території Болгарії", – сказав чиновник.

Він уточнив, що для вантажних автомобілів заборона перетинати кордон вже працює кілька місяців.

Також, за словами прикордонників, заборона, яка почне діяти 3 жовтня, стосуватиметься не лише автомобілів, а й товарів.

Хто ще заборонив в'їзд російським автомобілям

29 вересня стало відомо, що Литва зобов'язала власників автомобілів з російською реєстрацією покинути країну та всю територію Європейського союзу. Зробити це потрібно протягом шести місяців із дати в'їзду.

Митні органи Литви припинили пропускати транспортні засоби з російськими номерами на свою територію ще з 11 вересня. Все через санкції, а саме через впровадження обмежень на імпорт. Заборону запровадили, щоб запобігти ввезенню будь-яких транспортних засобів, які мають реєстрацію РФ, навіть якщо вони призначені для тимчасового використання.

Винятки існуватимуть лише для громадян Росії, які їдуть транзитом через територію Литви в Калінінградську область. Проте їх стосуватимуться інші суворі обмеження:

  • транзит через Литву не може тривати більше ніж 24 години;
  • авто повинен супроводжувати його власник;
  • в'їхати в Литву можна лише за наявності документа FTD.

Крім того, з 3 жовтня в Норвегії діятиме заборона на в'їзд автомобілів з російськими номерами. Таке рішення ухвалили "у відповідь на війну, яку Росія веде проти України та проти міжнародного права". При цьому країна дозволила перетин кордону для автомобілів, які мають більше ніж 9 сидінь. Тобто для мікроавтобусів та автобусів.

Раніше ми писали про те, чому Росія страждає від дефіциту пального. Також ми розповідали, чим одна з країн ЄС серйозно нашкодила Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.