Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ніде не потрібні? Яка ще одна країна ЄС заборонила в'їзд росіянам

Автомобілі з номерами РФ не впускають на територію Євросоюзу, однак є виключення

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Росіян масово не впускають за кордон

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

З 3 жовтня в Норвегії діятиме заборона на в'їзд автомобілів з російськими номерами. Однак це обмеження діятиме не у всіх випадках.

Про це повідомили в уряді Норвегії.

29 вересня влада ще однієї країни ЄС прийняла рішення не пускати російські автомобілі на свою територію.

"У відповідь на війну, яку Росія веде проти України проти міжнародного права, Норвегія запроваджує подальше посилення обмежувальних заходів проти цієї країни. Норвегія, як і інші держави ЄС, які межують з Росією, уточнює, що заборона на ввезення, серед іншого, зареєстрованих у Росії легкових автомобілів з дев'ятьма або менше місцями також включає заборону на ввезення проміжних транспортних засобів. Водночас Норвегія вводить деякі винятки. Зміни набудуть чинності опівночі в ніч на вівторок, 3 жовтня", – йдеться у повідомленні.

Проте це правило не стосується транспортних засобів з десятьма і більше сидіннями. Таким чином, кордон залишається доступним для перетину на транспорті, такому як мікроавтобуси та автобуси, через прикордонний пункт Стурскуг, як це вже відбувається.

Норвегія також запроваджує певні винятки, а саме для:

  • транспортних засобів, що належать громадянам Норвегії або громадянам ЄЕЗ, які постійно проживають у Росії, або членам їх сімей;
  • транспортних засобів, які необхідні з гуманітарних причин, наприклад, у разі гострого захворювання, смерті чи похорону у родині;
  • дипломатичних транспортних засобів та транспортних засобів, що належать міжнародним організаціям або кур'єрським службам держави.

Яке обмеження ввела Литва

З 11 вересня 2023 року Литва припинила впускати на свою територію транспортні засоби з російськими номерами через введення імпортних обмежень. Це рішення розповсюджується на всі транспортні засоби з реєстрацією РФ, незалежно від їхнього призначення чи власників.

Є виняток для громадян Росії, які транзитом їдуть через Литву до Калінінградської області. Проте це можливо лише з документом FTD, при умові, що транзит не перевищує 24 годин і власник транспортного засобу його супроводжує.

Раніше ми писали, де в Україні можна виїхати без черг на кордоні. Також повідомляли, яке покарання загрожує чоловіками, які незаконно перетнули кордон

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.