Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Продати і нічого не втратити: як з вигодою збути вживане авто

Декілька простих кроків дозволять власнику автомобіля швидко знайти покупця і продати машину за якомога вигіднішою ціною

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Потрібно зацікавити покупця, але ні в якому разі не обманути

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ринок вживаних автомобілів досить розвинений в Україні, і багато покупців готові взяти вже потримане авто за вигідними цінами.

Розповідаємо про основні поради для продавців, які допоможуть продати транспортний засіб за приємну суму.

Як підготуватися до продажу

Основна порада від експертів – зробити автомобіль привабливим як товар. Перед тим, як виставляти оголошення, варто почистити салон, помити машину, вимити скла, прибрати пил і бруд, де це можливо і загалом наблизити її до вигляду як нової.

При цьому не варто зачищати всі сліди того, що автомобіль вживаний, і приховувати його можливі недоліки. Імовірно, що покупець відгукнеться на красивий вигляд і опис. Але він точно відмовиться від покупки, коли побачить, що опис перебільшений, і власник хоче продати машину, приписуючи їй не властиві якості.

Також рекомендується перевірити рівень масел і різних рідин, за потреби їх замінити. З багажника слід викинути зайві речі, а також переконатися, що на авто встановлена якісна гума, а всі фари, стопи, поворотники тощо працюють.

Власне, пропонувати потрібно машину, яка буде справно їздити і на ремонт якої новий власник не витратить багато грошей. Інакше ціну доведеться скинути.

Як вигідно продати автомобіль

Спершу треба визначити вартість машини. Для цього треба вивчити подібні пропозиції від інших продавців, і врахувати стан вашого авто, його марку, модель, характеристики тощо.

Надто висока ціна відверне покупців, адже за великої кількості пропозицій вони легко знайдуть інший варіант.

Коли оголошення вже розміщене, намагайтеся відповідати на всі запити тих, хто зацікавився у покупці. Люди можуть просити додаткову інформацію, фото, відео тощо. Коли ви надасте їм усе це, рівень довіри до вас підвищиться. Також за потреби організуйте тест-драйв чи показ машини.

Коли ви будете відвертим із покупцем і попередите про всі особливості авто, імовірність угоди про купівлю стане вищою.

Є універсальне правило при продажу будь-якого товару: його вартість має бути адекватною, а характеристики чесними і не перебільшеними. А також треба дбати про свою безпеку. Шахраї працюють у всіх сферах, і можуть надурити будь-яку сторону при покупці. Тому всі угоди мають затверджуватись лише письмово, а домовленості мають гарантувати безпеку і вигоду всім сторонам.

Як змінились уподобання українців в авто

Раніше ми розповідали, що порівняно з 2021 роком на ринку стало більше гібридних авто і електромобілів. Натомість частка бензинових та дизельних авто скоротилась.

При цьому за вісім місяців 2022 року в Україні було реалізовано 24,4 тис. нових легкових, і більшість (57%) мають саме бензинові двигуни.

Тим часом 22 вересня вартість різних видів пального зросла, оскільки 21 вересня в Україні повернули акцизи. Читайте, скільки коштують гуртові партії бензину і ДП після змін. Ми писали і про те, що сталося з якістю бензину на різних АЗС.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.