Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Паливні таємниці: розкрито, які автомобілі масово купують українці

Певні види машин склали понад 70% нових легкових автомобілів, придбаних українцями в липні

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Продажі певних автомобілів ростуть

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні вподобання людей щодо автомобілів поступово змінюються, адже на ринку все частіше є електромобілі, гібридні та дизельні транспортні засоби. Та попри це, машини з бензиновими двигунами продовжують домінувати. Вони складають понад 70% ринку.

Про це пише avtosota.

Автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння склали понад 70% нових легкових автомобілів, придбаних українцями в липні. Машини з бензиновим двигуном теж продовжують залишатися найпопулярнішим вибором на внутрішньому ринку, складаючи 45% продажів нових легкових автомобілів у липні.

Також зросла частка дизельних автомобілів і вже складає 25,5%.

Гібридний сегмент продемонстрував помітний сплеск, збільшившись на 6 процентних пунктів до 18%. Електромобілі зайняли 11% ринку нових автомобілів, що на 6 пунктів більше, ніж у попередньому році.

Продажі автомобілів, обладнаних зрідженим газом, мали найменшу частку – 0,5%.

Як доглядати за авто влітку

Правильний догляд за автомобілем є важливою частиною підтримання його ефективності на дорозі та забезпечення довгого терміну служби. В літню пору поради трохи відрізняються від зимових та осінніх, зокрема варто звернути увагу на такі рекомендації:

  • попередити перегрів двигуна допоможе належний рівень антифризу;
  • висока температура може призвести до швидшого випаровування рідини в акумуляторі, тож регулярно перевіряйте стан масла;
  • впевніться, що контакти акумулятора чисті та щільно затягнуті;
  • полірування лакофарбового покриття захистить машину від шкідливого впливу сонячних променів;
  • надмірний тиск у шинах може призвести до погіршення керованості, а низький – до більшого споживання;
  • паркуйте автомобіль в тіні чи використовуйте захисний екран для лобового скла, щоб запобігти перегріву салону;
  • змащуйте дверні петлі та замки, щоб не виникала корозія.

Необхідно підтримувати транспортний засіб в хорошому стані влітку, щоб забезпечити комфортну та безпечну їзду. Пам'ятайте також про регулярне технічне обслуговування, адже від оптимальної роботи автомобіля на дорозі залежать життя і здоров’я учасників руху.

Також зверніть увагу, що влітку більшість водіїв одразу вмикають кондиціонер, як тільки сідають в авто. Але спочатку варто провітрити салон, адже поспіх із включенням кліматичного приладу підвищує навантаження на двигун. Якщо вас зацікавила ця тема, то більше ви можете знайти тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які популярні колись бренди автомобілів зникли з ринку. Також ми повідомляли, що водіям не доведеться платити за порушення ПДР і розповідали, що може врятувати від штрафу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.