Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Авто майже задарма: скільки коштували найдешевші машини у світі

Розповідаємо, які авто від компаній, що зараз виробляють шедеври інженерії, колись продававали за мізерні суми

Фото: Pinterest, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Дешеві автомобілі рідко стають легендарними, хоча інколи це трапляється

Фото: Pinterest, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Багато автівок, побудованих щоб відповідати найнижчій ціні, на ділі виявляються жахливими в управлінні і ще гіршими у володінні. Якість і успіх дешевих автомобілів настільки ж різноманітні, як і вся індустрія в цілому.

Pro Гроші вирішили зробити візит у минуле і розібратися, які авто коштували найменше в історії.

Subaru 360

Одне з перших авто Subaru на всесвітньому ринку
Одне з перших авто Subaru на всесвітньому ринку
Фото: Pinterest

Компанія Subaru розпочала свій шлях у з важкого старту. Хоча сьогодні вона позиціонує свої автомобілі як потужні та універсальні, головним аргументом на той час була їхня дешевизна. Друкована реклама свого часу проголошувала про маленьку 360-ту модель: "Дешево і сердито". Початкова роздрібна ціна на авто була – 1297 дол.

Tata Nano

Одне з найдивніших авто 21-го століття
Одне з найдивніших авто 21-го століття
Фото: Pinterest

Концепт Nano був задуманий головою компанії Ратаном Тата. Його ідея полягала в тому, щоб створити автомобіль, ціна якого була б достатньо низькою, щоб сім'ї, які покладаються на моторолери для пересування, могли пересісти на повноцінний автомобіль. Щоб продаватися за 2500 дол, він мав бути дешевим у всіх відношеннях. Він мав лише двоциліндровий двигун, а аксесуари були рідкісними або взагалі відсутні. Автомобіль не мав багажника, а доступ до паливного баку пролягав через капот. Сталь була тонкою і крихкою, а їздив він на крихітних 13-дюймових колесах.

Yugo GV

Авто, що стало "мемом" в минулому столітті
Авто, що стало "мемом" в минулому столітті
Фото: Pinterest

Побудований комуністами автомобіль Yugo багато років був боксерською грушею як для автомобільних журналістів, так і для авто-ентузіастів. Його найбільший внесок в індустрію – це те, що він став приводом для невдалих автомобільних жартів. Таке авто продавалося у Югославії за 2000 дол.

Chevrolet Spark

Одне з найдешевших авто сучасності
Одне з найдешевших авто сучасності
Фото: Pinterest

Spark виграє завдяки сучасному виробництву та стандартам, пропонуючи відносно комфортабельний салон з широким набором технологій. Найбільшим розчаруванням буде CVT, тому рекомендується зупинити свій вибір на 5-ступінчастій механічній коробці передач.

Навіть у 2023 році це авто залишається одним з найдешевших у світі. Таке можна придбати менше ніж за 3000 дол.

Geo Metro

Це авто замінили лінійкою Aveo
Це авто замінили лінійкою Aveo
Фото: Pinterest

Metro, крихітний економ-автомобіль, вироблений компанією Suzuki, частиною якої володіла GM. Metro був настільки ж дешевим автомобілем, наскільки це можливо. Панелі кузова були тонкими і крихкими, а базова модель отримала трициліндровий двигун. Пробіг на пальному цих крихітних економних коробочок також був фантастичним, досягаючи 53 миль на галон, для Curbside Classic. GM зняла з виробництва бренд Geo в 1997 році. Авто можна було купити за тодішні 5700 дол.

Які авто збережуть ваші фінанси у перші 5 років експлуатації

За показником мінімальної вартості володіння протягом перших 5 років експлуатації, японські бренди Toyota і Lexus були визнані найбільш вигідними. У списку з 23 масових автомобілів, 5 належать до марки Toyota: Corolla, Avalon, Corolla Hybrid, Sienna і Tundra.

Серед представників люксових машин, Lexus UX, Lexus NX, Lexus RX і Lexus LX були визнані найбільш вигідними з точки зору вартості володіння протягом перших 5 років їх експлуатації.

Серед масових електромобілів перше місце зайняв Nissan LEAF, а в класі преміум переможцем назвали Tesla Model 3.

Раніше ми писали про топ найдорожчих авто у світі. Також ми повідомляли, які авто скоро з'являться на українських дорогах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.