Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Канули в забуття: які популярні колись бренди автомобілів зникли з ринку (фото)

Розповідаємо про популярних і знаних колись виробників транспортних засобів, які з різних причин зазнали невдачі на ринку

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Три бренди автомобілів, які зникли з ринку, хоча в минулому були популярні

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У 2023 році існує чимало автомобільних брендів, які знають у всьому світі. Популярні виробники міцно зайняли нішу та не планують найближчим часом її покидати. Але в минулому столітті великі надії подавали інші компанії, втім з різних причин вони не змогли втриматися і зникли. Когось знищила конкуренція, хтось зазнав краху через неефективне управління. У всякому разі, сьогодні машини цих виробників ви майже не побачите на дорогах.

Сайт Pro Гроші розповідає про бренди, яким у минулому передрікали неймовірний розвиток і популярність, але які не змогли втриматися на плаву.

Pontiac (1926-2010)

Свого часу транспортні засоби цього бренду позиціювали на ринку як дешеву альтернативу дорогим розкішним автомобілям. Моделі Pontiac були швидкими, з красивим дизайном, потужними, придатними до їзди на різних дорогах. Перші скарги водіїв з’явилися у 1970-х роках, коли компанія почала отримувати відгуки про проблеми з безпекою. Повільне падіння і втрата популярності продовжилися до 2010 року, коли марка припинила існування.

В Україні залежно від року випуску продають вживані моделі як за 2 000-3 000 доларів, так і за 15 000-17 000 доларів. Наприклад, цей Pontiac Solstice 2007 року на AUTO.RIA коштує 17 500 доларів.

Pontiac Solstice 2007 року
Pontiac Solstice 2007 року
Фото: AUTO.RIA

Saturn (1985-2010)

Автомобілі виготовлялися іншим підрозділом американського концерну General Motors. Бренд мав набагато більше свободи, володів складальною лінією та окремою мережею роздрібної торгівлі. У 2010 році концерт переживав не найкращі часи, фінансове становище було важким, тож виробник прийняв рішення продати Saturn. Але угода з компанією Penske зірвалася, тож аби не випускати збиткові машини, GM ліквідував бренд разом з мережею.

В Україні залишилось небагато власників цієї марки. На AUTO.RIA продають лише 4 автівки – за 1 200 доларів і 8 000 доларів. Зокрема 8 500 доларів коштує модель Saturn Sky 2007 року.

Saturn Sky 2007 року
Saturn Sky 2007 року
Фото: AUTO.RIA

Hummer (1992-2010)

Виробництво розпочалося після того, як армія США оголосила тендер на розробку ідеального джипа для власних потреб. Так виник Hummer, який був здатен возити важку броню та озброєння, мав відчутні габарити для подолання важких доріг. Згодом AM General (виробник) отримав замовлення на більш цивільні машини, які б приваблювали дизайном і вражали масивністю.

Відбулася реорганізація бренду, він з військового перетворився у масовий. Користувався популярністю, поки не настала криза пального. Hummer витрачав великі обсяги бензину на сотню кілометрів, що викликало незадоволення екологічних активістів. Також бренду дісталося за пропаганду небезпеки та чоловічої сили. Він одразу перетворився у збитковий.

Продати марку не вдалося, тож 2010 рік став останнім для виробництва цих транспортних засобів. Купити Hummer в Україні можна за різними цінами. Середня вартість – 20 000-25 000 доларів, але є й дорожчі. Наприклад, ця модель H2 2009 року випуску коштує40 000 доларів.

Hummer H2 2009 року
Hummer H2 2009 року
Фото: AUTO.RIA

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ціни на пальне зміняться через лічені дні та розповідав, скільки коштуватимуть бензин і дизель. Також ми повідомляли, що водійські права з серпня почнуть видавати за новими правилами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.