Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Польща оновлює правила дорожнього руху для пішоходів: що зміниться з 21 вересня

Вже найближчої середи, 21 вересня, у Польщі набувають чинності зміни правил дорожнього руху, які стосуються велодоріжок та пішоходів

Колаж: Pro Гроші

Пішоходи зобов'язані заплатити 50 злотих за порушення правил дорожнього руху

Колаж: Pro Гроші

Поляки та іноземці мають приготуватися до нових ПДР, що прирівнюють велосипедні доріжки до автомобільної траси. Тож учасники дорожнього руху відтепер зобов’язані слідкувати за пересуванням велосипедистів, щоб не натрапити на штраф, розмір якого становитиме 50 злотих.

Які зміни внесуть до Закону про дорожній рух у Польщі, повідомляє Wydarzenia w INTERIA.

Уважно слідкувати за велосипедними доріжками полякам та гостям країни доведеться вже з 21 вересня. Цієї середи велотраси отримають ототожнення зі звичайними автомобільними дорогами, тож будь-який учасник руху зобов’язаний дотримуватися обережності та користуватися пішохідним переходом.

Людина не зможе перетнути велодоріжку у будь-якому місці, для цього існуватимуть визначені "неформальні" переходи. Проте наразі невідомо, яким чином відбуватиметься їхнє маркування: у вигляді знайомої "зебри" чи ж будь-яким іншим способом.

Якщо до найближчого переходу іти більше 100 метрів, пішохід може скористатися можливістю перетнути доріжку з максимальною обережністю і лише в тому випадку, якщо видимість ділянки хороша, а поблизу немає велосипедистів.

Покарання за недобросовісне слідування ПДР

Якщо рух пішохода не загрожує безпеці його руху і не є перешкодою для пересування транспортного засобу, йому дозволяється перебратися на протилежну сторону, рухаючись перпендикулярно до доріжки.

Не варто забувати, що основним учасником дорожнього руху є саме велосипедист, тому пішохід повинен завжди поступати йому дорогу. Забороняється, приходячи доріжку, користуватися мобільним телефоном чи іншим електронним гаджетом.

Як у випадку з правилами дорожнього руху на автомобільній трасі, будь-які порушення, що є безпідставними, караються штрафом. Наразі працівники поліції можуть виписати штраф у розмірі 50 злотих, хоча нерідко охоронці правопорядку обмежуються першим попередженням.

Раніше ми писали, що існує можливість безкоштовного проїзду, а підлітки зможуть сісти за кермо.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.