Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На рівні з конкурентами – який тип авто українці полюбили у 2023 році

Розповідаємо, які автомобілі класу "універсал" українці купували найбільше у першій половині 2023 року

Фото: Unsplash, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Найпопулярнішим універсалом 2023 виявився VW Passat

Фото: Unsplash, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Український авторинок перебуває в активному русі, боротьба за найпопулярніший тип авто серед водіїв триває. Універсали — один із доволі популярних типів авто серед українців, оскільки вони поєднують швидкість седанів і місткість мікровенів.

Pro Гроші вирішили розповісти, які універсали найпопулярніші серед українців у 2023 році.

Які авто популярні на українському авторинку

На вторинному авторинку універсали користуються значною популярністю. За підсумками першої половини 2023 року, вони складають 17% від усіх проданих легкових автомобілів. Залишаючись досить популярними, вони поступаються лише кросоверам та седанам.

Найбільша кількість універсалів (51%) продається в сегменті "С", також відомому як "гольф-клас". Далі, менше їх продається серед сімейних автомобілів групи "D" – 29%, і ще менше серед міських компактних авто класу "В" – 14%. Також можна зустріти універсали серед автомобілів групи "Е", яка включає бізнес-клас, але їх кількість становить лише 6%.

За даними ГСЦ МВС, з січня по червень 2023 року було продано 81,5 тис. легкових машин зі збільшеним обсягом кузова, що підтверджує популярність цього типу автомобілів на ринку.

Які універсали купували найчастіше

У першій половині 2023 року було продано:

  • VW Passat – 10 172 од.
  • Renault megane – 9 622 од.
  • Skoda Octavia – 9 567 од.
  • VW Golf – 5 930 од.
  • Opel Astra – 4 197 од.
  • Ford Focus – 4 163 од.
  • Skoda Fabia – 4 119 од.
  • Audi A4 – 2 301 од.
  • Audi A6 – 2 233 од.
  • Renault/Dacia Logan – 2 115 од.

Які авто найпопулярніші в липні

У липні 2023 року спостерігався позитивний ріст продажів нових легкових автомобілів, проте варто відзначити, що порівняно з довоєнним липнем 2021 року платоспроможний попит на нові легковики залишається нижчим на 46%.

Загалом, ринок нових легкових авто показує обсяги, приблизно такі ж, як у 2015 році. Зміни в рейтингу марок продовжують залишатися незначними, і трійка лідерів вже третій місяць поспіль стабільна. Toyota займає перше місце з продажем 883 автомобілів, Renault розташувалася на другому місці з результатом 564 проданих одиниць, а третє місце відводиться Volkswagen з продажем 525 автомобілів.

Раніше ми писали, які гібридні авто найбільше до душі українцям. Також ми писали про топові семимісні автомобілі у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.