Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Динамічний ринок автомобілів: які марки обирали українці в липні

Зростання попиту на нові легкові автомобілі та стабільний рейтинг марок свідчать про позитивні тенденції в автомобільному секторі України

Фото: Renault, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У липні українці найчастіше купували кросовер Renault Duster

Фото: Renault, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У липні український ринок автомобілів знову підтвердив свою динамічність. За минулий місяць продажі нових легкових автомобілів у країні склали понад 5,3 тисячі одиниць. Цей результат відображає зниження на 5% у порівнянні з червнем, але при цьому, порівняно з аналогічним періодом минулого року, продажі зросли на 45%.

Про це свідчать дані асоціації "Укравтопром".

Які нові автомобілі купували українці в липні

Попри позитивний ріст продажів у липні 2023 року, варто зазначити, що порівняно з довоєнним липнем 2021 року, платоспроможний попит на нові легковики залишається на нижчому рівні – на 46%.

Ринок нових легкових авто показує приблизно такі ж обсяги, як у 2015 році. Зміни в рейтингу марок продовжують залишатися незначними, і трійка лідерів вже третій місяць поспіль залишається без змін: Toyota займає перше місце з продажем 883 одиниць, на другому місці – Renault з результатом 564 одиниць, а третє місце відводиться Volkswagen з продажем 525 автомобілів.

Топ 3 найпопулярніших моделей авто, які купували українці в липні, од
1
Toyota Toyota
883
2
Renault Renault
564
3
Volkswagen Volkswagen
525

У топ-5 найпопулярніших марок минулого місяця також потрапили Skoda з продажем 493 автомобілів та BMW – 385 автомобілів.

Найпопулярнішою моделлю українського ринку нових легковиків залишається компактний кросовер RENAULT Duster, який у липні був обраний 552 покупцями.

Загальний підсумок продажів нових легкових автомобілів в Україні за період з початку року вражає: було зареєстровано 32,4 тисячі автомобілів, що на 51% перевищує результат за аналогічний період 2022 року.

Які гібридні автомобілі найчастіше купують українці

За першу половину 2023 року гібридні авто здобули особливу популярність. За даними асоціації "Укравтопром", з січня по червень цього року кількість продажів гібридних авто збільшилась на 23% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Українці придбали понад 7 000 гібридних автомобілів, з яких 68% – нові моделі.

Серед нових автомобілів українці особливо зацікавлені у гібридних моделях, які становлять 17,6% від загальної кількості продажів. Найпопулярнішою моделлю стала Toyota RAV4 з продажем 770 автомобілів. На другому місці Mercedes-Benz GLE з результатом 383 авто, а на третьому – Nissan Qashqai з 363 проданими автомобілями.

Також українці зацікавлені в гібридних авто з пробігом. Лідером серед таких моделей є Ford Fusion з США з продажем 247 автомобілів. На другому місці – Toyota Prius з 229 проданими авто, а на третьому – Ford C-Max Hybrid з 210 авто.

Раніше ми повідомляли, в яких випадках поліція може забрати водійське посвідчення. Також ми писали, які моделі електромобілів найчастіше купують в різних регіонах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.