Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Завоювали серця українців: які моделі гібридних авто купують найчастіше

Українці обирають гібридні автомобілі, адже вони дозволяють значно знизити витрати на пальне

Фото: Toyota, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні зріс попит на гібридні автомобілі

Фото: Toyota, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Підвищення цін на пальне та перебої з електрикою стимулюють українців шукати більш економічні та вигідні автомобілі. З цими викликами чудово справляються гібридні машини, які за першу половину 2023 року здобули особливу популярність.

Про це свідчать дані асоціації "Укравтопром".

З січня по червень поточного року кількість продажів гібридних авто збільшилась на 23% порівняно з аналогічним періодом минулого року. За цей час українці придбали понад 7 000 гібридних автомобілів, з яких 68% складали нові моделі.

Нещодавно експерти прогнозували зростання попиту на гібридні авто через незліченні переваги, які вони пропонують. Відмінним рішенням для багатьох стає економія пального, адже гібридні автомобілі комбінують двигуни внутрішнього згоряння та електричні двигуни.

Які нові гібридні автомобілі купували українці

Серед нових автомобілів українці особливо зацікавлені у гібридних моделях, які становлять 17,6% від загальної кількості продажів. Це свідчить про те, що споживачі усвідомлюють переваги таких авто та діють з урахуванням майбутніх економічних вигод.

Українці активно купують Toyota RAV4
Українці активно купують Toyota RAV4
Фото: Toyota

Компанія Toyota продовжує лідирувати у списку найпопулярніших гібридних автомобілів. Моделлю, яка демонструє найбільший попит, за цей період стала Toyota RAV4, продажі якої склали 770 автомобілів. Друге місце посів Mercedes-Benz GLE з результатом 383 авто, а третє – Nissan Qashqai з 363 проданими автомобілями.

Топ 3 найпопулярніших нових гібридних автомобілів, од
1
Toyota RAV4 Toyota RAV4
770
2
Mercedes-Benz GLE Mercedes-Benz GLE
383
3
Nissan Qashqai Nissan Qashqai
363

Які вживані гібридні автомобілі українці найчастіше купували

Ford Fusion 2018 року
Ford Fusion 2018 року
Фото: Ford

Також автолюбителів приваблюють гібридні авто з пробігом. Серед таких моделей лідирує Ford Fusion з США, продажі якого склали 247 автомобілів. На другому місці знаходиться Toyota Prius з 229 проданими авто, а на третьому – Ford C-Max Hybrid з 210 авто.

Топ 3 найпопулярніших гібридних автомобілів з пробігом, од
1
Ford Fusion Ford Fusion
247
2
Toyota Prius Toyota Prius
229
3
Ford C-Max Hybrid Ford C-Max Hybrid
210

Високий попит на такі транспортні засоби свідчить про те, що українці долучаються до глобальних тенденцій екологічної свідомості. Все частіше на дорогах можна побачити саме гібридні автівки.

Раніше ми писали, які моделі електромобілів найчастіше купують в різних регіонах. Також ми повідомляли, яким моделям електричних автомобілів надають перевагу українці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.