Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Mazda припиняє бізнес в Росії — свою частку продає за 1 євро

У зв'язку з виходом з російського ринку Mazda Motor зафіксує збиток у розмірі 82 млн доларів

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Mazda йде з Росії

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Японський автоконцерн Mazda передасть російській групі Sollers свою частку у спільному підприємстві – заводі Mazda Sollers Manufekchuring Rus у Владивостоці – за 1 євро.

Про це йдеться у фінансовій звітності Mazda, яку оприлюднили 10 листопада.

"Компанія прийняла рішення про передачу всієї своєї частки в ТОВ "Мазда Соллерс Мануфекчурінг Рус" (MSMR), компанії з виробництва та продажу автомобілів у Владивостоці, Росія, на користь ПрАТ "Соллерс", нашому партнеру по спільному підприємству, і підписала договір про передачу 24 жовтня 2022 року", – йдеться у повідомленні.

Хоч збитки від залишення російського ринку становитимуть $82 мільйони, Mazda це не зупинило.

"Процедуру передачі буде завершено найближчим часом після схвалення відповідних органів влади. Угода про передачу включає право Mazda викупити свою частку в спільному підприємстві за трансферною ціною протягом найближчих трьох років", – повідомляється в заяві.

З 2012 року концерн випускав авто у Владивостоці. На підприємстві відбувалося складання кросоверів CX-5, CX-9 та седана Mazda 6. Ланцюжки поставок деталей та вузлів були розірвані на тлі санкцій проти Росії.

Вихід великих автокомпаній з РФ

За останній місяць кілька великих автовиробників оголосили про вихід з Росії. Так, тиждень тому японський автомобільний бренд Infiniti заявив, що йде з російського ринку.

Бренд не мав власного виробництва в Російській Федерації – моделі імпортували з різних країн. На російському ринку продавали кросовери та позашляховики: QX50, QX55 та QX80. У планах компанії був запуск продажів моделі QX60.

У кінці жовтня автовиробник Ford Motor Company оголосив про вихід із російського ринку.

Компанія Ford заявила, що завершила угоду з продажу своїх 49% акцій російського спільного підприємства Sollers Ford за "номінальну" ціну, яка не розголошується.

Перед цим компанія Mercedes-Benz також заявила, що піде з російського ринку та продасть акції своїх промислових і фінансових дочірніх компаній місцевому інвестору. До цього продали свої активи та покинули Росію Renault і Nissan. Свій завод в Росії також закрила Toyota.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.